CHP'li İsa Gök yemin ediyor

Güncelleme Tarihi:

CHPli İsa Gök yemin ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2011 11:47

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Genel Kurul’da bu hafta yemin edecek. Gök, bir ay içinde toplam beş birleşim günü katılmazsa milletvekilliğinin düşebileceğine işaret ederek, “Üç yoklama şansım geçen hafta gitti. Çarşamba ya da Perşembe yemin etmek zorundayım. Aksi halde AKP’yi sevindirmiş olacağım. Ben mücadelemi Meclis kürsüsünden sürdüreceğim” dedi.

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, bu hafta yemin edeceğine işaret ederek, şöyle dedi:

“Üç yoklama şansım gitti, beşte düşüyorsun. Bu hafta Perşembeye kadar dayanacağım. Kamuoyunu bilgilendirmeye çalışıyorum. 3 muhalefet partisi var, milletvekilleri tutuklu, bu demokrasi için büyük ayıp. Bu ayıbı dile getirmeye çalışıyorum. Milletin iradesine sahip çıkmaya çalışıyorum. Ama bu hafta artık sıkıştım. Dördüncü yoklamada yemin zorluğu geliyor. Yemin etme zorunluluğum var. Perşembeye kadar direneceğim. Çarşamba ya da Perşembe yemin etmek zorundayım. Aksi halde AKP’yi sevindirmiş olacağım. Ben mücadelemi Meclis kürsüsünden sürdüreceğim."

Meclis İçtüzüğü’nün “Milletvekillerinin devamsızlığı” başlıklı 138. maddesi şöyle:

“Bir milletvekili Meclis çalışmalarına özürsüz veya izinsiz olarak bir ay içinde toplam beş birleşim günü katılmazsa devamsızlığı Başkanlık Divanınca tespit edilir ve Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyona gönderilir.

Karma Komisyon, yasama dokunulmazlığının kaldırılmasındaki hükümlere göre durumu inceler ve raporunu hazırlar.

Bu raporu görüşen Genel Kurul devamsızlık sebebiyle milletvekilliğinin düşmesi gerektiğine üye tamsayısının salt çoğunluğu ile karar verirse, üyeliği düşer. Üyeliğinin düşmesi istenen milletvekili isterse Karma Komisyonda ve Genel Kurulda kendisini savunur veya bir üyeye savundurur. Son söz her halde savunmanındır.

Oylama, Karma Komisyon raporu üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasından itibaren yirmidört saat geçmeden yapılamaz.

Bir yasama yılı içinde izinsiz veya özürsüz olarak toplam kırkbeş birleşimden fazla yok sayılan milletvekilinin yolluklarının üç aylığı kesilir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!