CHP'li İrgil: ÖSYM denince akla kifayetsiz bir kurum geliyor

Güncelleme Tarihi:

CHPli İrgil: ÖSYM denince akla kifayetsiz bir kurum geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 15:50

CHP'li İrgil: ÖSYM denince akla kifayetsiz bir kurum geliyor

Haberin Devamı

BURSA (DHA)-CHP Bursa Milletvikili Ceyhun İrgil, ÖSYM'nin, LYS puan hesaplamasında yapılan hata nedeniyle,  tüm üniversite adaylarının başarı sıralamalarının güncelendiğini açıklamasına tepki gösterdi. İrgil, "ÖSYM deninc akla, yanlış sorular, çalınan sorular, geç açıklanan sonuçlar,  ulaşılabilirliği olmayan ve bilgi edinmede kifayetsiz bir kurum geliyor" dedi.
TBMM Eğitim Komisyonu Üyesi olan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, itibarsızlıkla suçladığı ÖSYM'yi ağır bir dille eleştirdi. İrgil,  2017 LYS sonuçlarını dört gün önce sitesinden açıklanmasına rağmen dün de ek puan hesaplanmalardaki hata nedeniyle tüm adayların başarı sıralamalarındaki değişikliği duyuran ÖSYM'yi kifayetsiz bir kurum olarak değerlendirdi. CHP Milletvekili Ceyhun İrgil, "Nedir bu çocukların ve ailelerinin ÖSYM'den çektiği ? Bir kurum bu kadar mı itibarsız ve liyakatsiz olur ? ÖSYM dendi mi yanlış sorular, çalınan sorular, geç açıklanan sonuçlar, ulaşılabilirliği olmayan ve bilgi edinmede kifayetsiz bir kurum akla geliyor.  ÖSYM,  2010'dan beri neredeyse her sınavda bir skandala imza atıyor" diye konuştu.
İrgil, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
“Hatırlanacağı üzere şifre skandalı nedeniyle iptal edilen, kopya skandalıyla çokça tartışılan KPSS'ler vardı. Yapıldıktan 2 yıl sonra sonuçları değiştirilen veya yanlış soruların iptalleriyle karşı karşıya kalınan TUS'lar vardı. Kitapçık sayfalarına 'silgi tozu' kaçtı diye sonuçları açıklanması geciken DGS vardı. En son YGS 2017'de sınav yerine 1 dakika geç geldi diye çocukların suratına kapıları kapattılar ve 1 senelerini ellerinden aldılar. Ne yazık ki üniversite sınavında da ÖSYM şaşırtmadı ve yine bir mağduriyete imza attı. Bu gençlerden ne istiyorlar, bir işin doğru yapılması bu kadar mı zor, anlamak mümkün değil. Merak ediyorum, ÖSYM neden her sınavda bir skandala imza atıyor?"

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!