CHP'li İnanç eşi ve çocuklarıyla adaylık açıkladı

Güncelleme Tarihi:

CHPli İnanç eşi ve çocuklarıyla adaylık açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2018 18:52

CHP'li İnanç eşi ve çocuklarıyla adaylık açıkladı

Haberin Devamı

CHP eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç,  İzmir 1’inci bölge milletvekili aday adayı oldu. Aday adaylığını il başkanlığında düzenlediği basın toplantısı ile açıklayan Altan İnanç, ‘Ağabeyim’ dediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na özel olarak teşekkür etti.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda aday adaylığı için açıklama yapan deneyimli siyasetçi Altan İnanç’a eşi Sevim ile oğlu Berkay ve kızı Filiz de eşlik etti. Konuşmasına, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na özel bir teşekkür sunan Altan İnanç, “15 yıldır İzmirimizi karanlık AKP iktidarından korumakta büyük görevler üstlenen, İzmirli kalkındırmak için gecesini gündüzüne katan, ter döken, mesai harcayan değerli ağabeyim Aziz Kocaoğlu’nu da saygıyla anmak istiyorum. Örgütlerimize, ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. CHP çatısı altında adaylık açıklaması yapmanın kendisi için önemli olduğunu söyleyen İnanç, "Bu örgütün binasında kesintisiz 4 buçuk yol görev yaptım. Bu nedenle benim için önemli. Bir baskın seçim yaşıyoruz, takvimi sıkıştırdılar. İnanıyorum ki takvim sıkışmamış olsaydı adaylıklarımız yine örgütün kantarından geçecekti. Ben yine de örgütün çatısı altında olmayı önemsiyorum" dedi.

"NE İSTEDİNİZ DE YAPMADINIZ"

Türkiye’nin bundan önce yaşamadığı kadar zor dönemden geçtiğini savunan Altan İnanç, şunları söyledi:

"Genç cumhuriyetimiz 15 yıldır kafaları pas tutmuş feodal beyler tarafından yönetilemiyor. 16 yıllık iktidarlarında hafızlarınıza bakın, bu zat-ı şahane ne istedi de yapamadı? Neyi istediniz de gerçekleştiremediniz? Beraber yürüdüğünüz yolları kimlerle yürüdüğünüzü insanlar biliyor, bizler biliyoruz. Bu arkadaşın derdi ne? Ne olacak? Her karış toprağında şehit kanı bulunan bu ülke tek adam diktatörlüğüyle yönetilemez. Bizim buna itirazımız var. Onun için bu seçim önceki seçimlerden çok daha önemli."

Umut KARAKOYUN/ İZMİR,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!