CHP'li Gürsel Tekin, tarım işçilerini çadırlarında ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

CHPli Gürsel Tekin, tarım işçilerini çadırlarında ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2016 12:30

CHP'li Gürsel Tekin, tarım işçilerini çadırlarında ziyaret etti

Haberin Devamı

ADANA, (DHA) - CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, şafak sökerken Adana'da mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı çadırları ziyaret etti.
Yüreğir İlçesi'ne bağlı köylerdeki tarlalarda çalışan tarım işçilerinin barındıkları çadırlara İl Başkanı Ayhan Barut ve partilileriyle birlikte giden Tekin, sorunlarını dinledi, dolu afetinde zarar gören üreticiler ile de görüştü.
Mevsimlik işçilerin yaşadığı çadırlardaki manzaraların hiç değişmediğine dikkat çeken Tekin şöyle konuştu:
"Buradaki insanların hangi dramatik çerçeve içerisinde çalıştığını görmüş olsalar, buna göre yapılacak ne var mesela diyecekler. Çocuklar hasta olduğunda nereye gidecek, hangi imkanlardan faydalanacak? Tarım işçileri en fazla 90 gün çalışıyor. Yani ortalama 45 lira, 50 lira olarak hesaplarsanız yılda 4 bin 500 lira ücretle bu insanlar çalışacak. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre açlık sınırının çok çok ötesinde bu. Yeni Başbakan'a çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin bu bölünmüş aileleri birleştirelim. Eyvallah bölünmüş yollar yaptınız ama aileleri bölmeyin."
Yoksulların milli gelirden aldığı payın yüzde 6 olduğunu belirten Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yoksul ailelerin yüzde 20'si verilere göre milli gelirden aldığı pay yüzde 6'dır. Zenginler, siyasetçiler, kamu yöneticilerinin aldığı pay yüzde 49. Allah hiç kimsenin evine, ocağına ateş düşürmesin, onların da ocağına ateş düşsün istemiyorum elbette olmamalı ama kerpiçli evlere her gün şehit ateşi düşerken, yoksul ailelerin evine ateş düşerken devletin tüm nimetlerinden faydalanan bu kesimin hiçbir mağduriyetinin olmamasını da altını çizerek söylüyorum. Oy verdiğinizde kendinizi gözden geçirin."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!