CHP'li Gürer: Çocuk işçi sorunu giderek büyüyor

Güncelleme Tarihi:

CHPli Gürer: Çocuk işçi sorunu giderek büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2018 13:06

CHP'li Gürer: Çocuk işçi sorunu giderek büyüyor

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-CHP Niğde Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, kayıtdışı çalışan göçmenler ve çocuk işçi sorunlarıyla  ilgili açıklamada  bulundu.
Gürer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, sorduğu sorulara istinaden Bakanın çocuk  işçiler ve yabancı uyruklu çalışanlar ile ilgili yanıtlar aldığını söyledi. Bakan Sarıeroğlu 2017 yılının ilk 10 ayında 76 bin 747 yabancıya çalışma izni verildiğini anlatan Gürer, "Bakan Sarıeroğlu, kaçak yabancı çalıştırdığı tespit edilen işyerlerine ve yabancılara idari para cezası uygulandığını ifade etti" dedi. Çocuk işçi sorununun önlenmesine yönelik bakanlığın mevcut çalışmalarının yeterli olmadığını  gibi sorularına da kapsamlı yanıt verilmediğini nelirten Gürer şunları söyledi:
"Çocuk işçi yaşının 10'a kadar düştüğü ve büyüklerin işinin bu bedenlere yüklendiği sendikalarca da ifade edilmektedir. Bu anlamda, denetimler sonucu elde edilen iş yeri veya buna benzer çocuk işçi sayısı kaçtır? Sorusuna yeterli yanıtın verilmemiştir. Çocuk işçi sorunu giderek büyüyor. 10 yaşında çocuktan yetişkin kişi yaptığı iş istenemez. Göçmen sayısının milyonlarla ifade edildiği ülkemizde, çalışma izni alan yabancı sayısının 76 binde kalmış olması, kayıt dışı çalıştırılan yabancı göçmek sayısının oldukça yüksek olduğunu tahmin etmek zor değildir. Çalıştırılanların büyük bir bölümünü de kaçak göçmen çocuklarından oluştuğu da bilinen bir gerçektir. Bu konudaki tedbirlerin de artırılması gerekmektedir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!