CHP'li gençlerden teröre tepki

Güncelleme Tarihi:

CHPli gençlerden teröre tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 14:05

CHP'li gençlerden teröre tepki

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'ndeki CHP Gençlik Kolları Başkanı Umut Sivas, gençlerin artık işle ilgili gelecek kaygısının yanı sıra ölüm korkusu yaşadığını öne sürdü.

CHP Ortaca Gençlik Kolları ve Kadın Kolları üyeleri, son günlerde yaşanan bombalı terör olayları üzerine açıklama yaptı. CHP Ortaca İlçe Örgütü'nde yapılan basın açıklamasına, CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, CHP İlçe Örgütü, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri katıldı. CHP Ortaca İlçe Örgütü Gençlik Kolları Başkanı Umut Sivas, ülke olarak yaşanan terör olaylarının ardından 'acımız büyük' sözünün bile yetersiz kaldığını savunarak "Gençler sadece işle ilgili gelecek korkusu taşımıyor, çay içerken, eve dönerken, kafede otururken hayatının her anında ölüm korkusu yaşıyor. Anne babaların sebepsiz yere evlatlarının ölüm haberlerini aldığı bir dönemdeyiz. Bizim beklentimiz, sadece birilerinin kınaması, lanetlemesi, iki kağıt evrakla olay yada saldırı analizleri olmadı. Nasıl ki devletin kurumları, birilerinin çıkarları için üstün çalışmalar yapıp üst düzey komutan ve generallerimizi cezaevlerine sokup; paralel yapıları çökerttilerse, aynı şekilde vatandaşlarımıza yapılan bu eylemlerdeki örgütleri, kişileri ve ilişkileri çözsünler, bombaları patlatılmadan önce bulsunlar. Nasıl ki devlet kurumları birilerinin çıkarları için tecavüze uğrayan çocuklarımızın davalarını gizleyip, o üstün güçlerini kullanıyorlarsa; aynı şekilde bu ülkede kendine gelecek kurmak isteyen çocuklarımızın güvenliğini ve hayatlarını da koruyup kendi öz evlatlarına sahip çıksınlar" dedi.

CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ise, her gün şehit haberlerinin yenilendiğini ve çocuk ile kadınların cinsel istismara uğradığını öne sürerek "Diyarbakır'da bir patlama oldu, 5 şehidimiz var. Yine dün basına yansıyan bir haberde İmam Hatip'te okuyan bir öğrenci istismara maruz kalıyor, öğretmen oluyor, köyüne döndüğünde okulda aynı olayın yaşandığını öğreniyor. Bunu şikayet ediyor ve o öğretmen tutuklanıyor. Ülkemiz her geçen gün ekonomik olarak kötüleşirken, biz terör, çocuk ve kadın istismarı, şiddeti ile uğraşıyoruz. Artık bu ülke bu sıkıntıları taşıyamaz. Ayrıca tarımın da her geçen gün kötüye gitmesi ve tarım emekçilerinin emeklerinin karşılığını alamaması, yöremizi ekonomik ve sosyal olarak berbat edecek. Artık bu basiretsizliğe son verip, devlet adamlığı ve devlet ciddiyetini ele alıp, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir muz cumhuriyeti olmadığını göstermeleri gerektiğini söylüyoruz. Artık iktidarı bırakmalı ve yönetimden derhal ayrılmalıdırlar. Ayrıca Muğla'yı temsil eden bir milletvekilinin, adı Türkiye'yi sarsan bir olayla anılan Ensar Vakfı'na sahip çıkması üzüntü vericidir. Kendisini Muğlalılar adına kınıyorum" dedi.

Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), (DHA)

fotoğraf

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!