CHP’li Erol: Terörle mücadele için milli mutabakat hükümeti kurulmalı

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Erol: Terörle mücadele için milli mutabakat hükümeti kurulmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2016 15:42

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadığını belirterek, "Bence bu işin tek çözümü Türkiye’nin öncelikli sorunu olan terör, terörle mücadele ile ilgili milli mutabakat hükümetinin kurulmasıdır. Meclis bir araya gelerek, yeni bir girişim yaparak bu konuyu ela almalı" dedi.

Haberin Devamı

Tunceli’de CHP il teşkilatı, İstanbul Atatürk Havalimanı’nde dün akşam gerçekleştirilen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba ve silahlı terör saldırısını kent merkezinde düzenlediği etkinlikle kınadı. Kınamaya CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersol ve İl Başkanı Ali Rıza Güder, il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi katıldı.

CHP’liler adına konuşan Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli halkı adına patlamayı nefretle kınadıklarını belirterek, "IŞİD’li teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıyı tüm Tunceli halkı olarak nefret ve şiddetle kınıyoruz. Sivilleri hedef alan hiçbir eylem kabul edilmezdir ve şiddetle kınıyoruz. Failleri ve bağlantıları derhal ortaya çıkarılmalıdır. Hiçbir eylemin, hiçbir siyasi anlayışın ve hiçbir amacın sivil insanların hayatını yok edecek, katledecek ve sivillerin yaşadığı yerlerde bu tür eylemlerin yapılmasını asla doğru bulmuyoruz ve şiddetle karşısında duruyoruz ve kınıyoruz. Bugün İstanbul’da yapılan eylem neyse, kendi ilimizde, kendi bölgemizde, şiddette dayalı bir eylemi, bir söylemi, şiddette dayalı insan yaşamını tehdit edecek bir anlayışın doğru olmadığını ifade etmek için buradayız. İnsanlar her yerde düşüncelerini özgürce ifade edebilmelidir. Her insan siyasi tercihini rahatlıkla, baskı olmadan yapabilmeli. Ancak şiddette dayalı bir baskı olursa bunu kabul etmeyiz ve karşısında oluruz. İnsan yaşamını tehdit edecek hiçbir gerekçe haklı görülemez. Bütün bunların hepsi bir insanlık suçudur. Bu tür olayların ülkemizde bir daha yaşanmamasını diliyoruz" dedi.

Terörün artık Türkiye’nin her yerinde olduğunu söyleyen Erol, "Terör artık Türkiye’nin Doğu ya da Güneydoğu bölgelerinde değil, değişik isim ve örgüt isimleriyle Türkiye’nin 81 ilinde artık terör örgütleri var. Türkiye’nin 81 ili, terör bölgesi haline geldi. Artık Türkiye’nin her yerinde, her noktasında yaşayan bütün yurttaşlarımız kaygı yaşar hale geldiler. Ölüm artık her yerde, herkesi yakalayabilir. Ankara Kızılay’da otobüse binerken ya da İstanbul’da havalanında uçağa binerken. Ya da bir demokratik eyleme katılırken, ya da sokakta yürürken ölebilirsiniz. Artık yaşam güvenliği olmayan, kaygı duyulan bir ülke haline geldik. Bunun tek sebebi AKP hükümetinin uyguladığı yanlış politikalardır. Şimdi burada Tunceli’de ilk defa ben söylüyorum ve dile getiriyorum. Bence bu işin tek çözümü Türkiye’nin öncelikli sorunu olan terör, terörle mücadele ile ilgili milli mutabakat hükümetinin kurulmasıdır. Meclis bir araya gelerek, yeni bir girişim yaparak bu konuyu ela almalı. Bütün siyasi düşüncelerin ve siyasi partilerin de içinde olduğu milli mutabakat hükümetinin kurularak, Türkiye’nin bu terör belasından kurtulması gerektiği düşüncesindeyim. Bunun sorumluluğunu da gelecek ile ilgili kaygıların bir partiye bağlanmasının doğru olduğu düşüncesinde değilim. Geldiğimiz noktanın hangi düşünceden kaynaklı olduğunu ve AKP hükümetinin yanlış politikalarından kaynaklı olduğunu biliyorum. Gelecek ile ilgili aynı kaygıları, endişeleri ve şüpheleri ve de yaşam korkularının, insanlarımızın yaşamaması için artık özgürlüklerin eşit yurttaşlık hakkının tanındığı bir ortamda herkes, ortak bir mücadele ile bu terör belasından kurtulmak için çaba içinde olması gerektiği düşüncesindeyim" diye konuştu.

Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!