CHP'li Demir tünel ücretlerini gündeme taşıdı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Demir tünel ücretlerini gündeme taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 12:45

CHP'li Demir tünel ücretlerini gündeme taşıdı

Haberin Devamı

MUĞLA-Antalya karayolu üzerinde bulunan Göcek Tüneli’nin Türkiye'nin tek ücretli tüneli olduğunu belirten CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, iktidarın seçim öncesi tünel geçişlerini ücretsiz yapacağını vaat ettiğini hatırlatarak hükümete seslendi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, TBMM'de yaptığı konuşmada, her seçim döneminde ücretsiz olacağı vaat edilen Göcek Tüneli'nde halen ücret alındığını söyleyerek, bundan artık vazgeçilmesini istedi. Muğla, Marmaris, Dalaman ile Fethiye, Antalya arasını birbirine bağlayan ikiz Göcek Tüneli'nden ilkinin yap, işlet, devret modeli ile paralı olarak 2006 yılında hizmete girdiğini hatırlatan CHP'li Demir, ikinci tünelin ise 2015 yılında bittiği halde halen açılmadığını söyledi. Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü'nün yapımını üstlendiği ikinci tünelin yaklaşık 62 milyon liraya mal olduğunu ifade eden Demir, bu ikinci tünelin ne zaman açılacağını sordu. Türkiye'nin tek geçiş ücretli tüneli olan Göcek Tüneli'nin özel sektör tarafından işletildiğini ifade eden Demir, "Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun 2015 seçimleri öncesi 'Bedava olacak' dediği tünele, bırakın ücretsiz olmasını, her yıl olduğu gibi yine zam yapılmıştır. Geçiş ücretleri otomobil için 4.5 liradan 5 liraya, kamyonetler için 6 liradan 7 liraya, dingilli kamyonlar için 9 liradan 10 liraya, TIR'lar için ise 13 liradan 15 liraya çıkartıldı. Bu tünel ikiz tünel olup, hem gidiş, hem de geliş için ücret almaktadır" dedi.

Türkiye'nin tek geçiş ücretli tünelinin içinden geçerken üstten ve yanlardan suların aktığını öne süren Demir, ışıklandırma ve işaretlemelerin yetersiz kaldığını, havalandırma fanlarının ise çalışmadığını iddia etti. Bir süre önce de Göcek Tüneli'nden geçmek isteyen belediyenin hasta taşıma aracından diğer araçlar gibi ücret talep edildiğini söyleyen Nurettin Demir, "Fethiye'den Göcek yönüne giden sağlık çalışanlarının bulunduğu aracı durduran ve 7 lira geçiş ücreti isteyen görevliler, kamunun hasta taşıma aracından da ücretli geçiş yapacağını söylemişler. Sağlık görevlilerine ücretsiz, daha uzun ve dar olan dağ yolu alternatif olarak gösterilmiştir. Tünel geçişi ile ilgili 2001 yılında dönemin hükümeti ile firma arasında yapılan bir sözleşme var. Bunu sadece AK Parti hükümetine mal etmek yanlıştır. Tüneli yapan firma elinde bulunan hukuki şartlar gereği ücret alma hakkına sahiptir. 2001 yılında yapılan kontratta hiçbir ayrıcalık da yoktur. Yani şu araçlara 'çeşitli imtiyazlar uygulanır' diye hiçbir madde yoktur. Buna rağmen firma, ambulanslardan, itfaiyelerden, jandarma ve polis araçlarından, ücret almamaktadır" diye konuştu.

DALAMAN (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!