CHP'li Çam'dan AK Parti'lilere terör tepkisi

Güncelleme Tarihi:

CHPli Çamdan AK Partililere terör tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 13:51

CHP'li Çam'dan AK Parti'lilere terör tepkisi

Haberin Devamı

"Siz önce dönüp aynaya bakın"

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AK Parti İl Teşkilatı ve milletvekillerinin, son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili yapılan her açıklamaya bir suçlu psikolojisi ile yaklaşıp, tepki gösterdiğini öne sürerek, "AKP yönetimi, İzmir'de terörü kınayan, ilgilileri sorumluluk almaya çağıran tüm duyarlı çevreleri terör destekçisi olarak yaftalama peşindedir. Ancak terörü cesaretlendirenleri uzakta aramanıza gerek yok, siz önce dönüp aynaya bakın" dedi.
AK Parti'lilerin siyaset şeklinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini papağan gibi tekrarlamak, kendileri dışında kalan herkese vatan haini, terör destekçisi yaftası yapıştırmaktan ibaret olduğunu ileri süren CHP Milletvekili Musa Çam, "Yakın zamana kadar AKP'den İzmir'e ilişkin açıklamalar Binali Yıldırım tarafından yapılırdı. O alacağını almış, şimdilik inzivaya çekilmiş olmalı ki bu günlerde meydana çıkıp her önüne gelene fütursuzca saldıran başkaları var. En başta da İzmir Milletvekili, AKP'li Atilla Kaya. EGİAD Başkanı 'Bombalar patlıyor ülkeyi yönetenler istifa etsin' söylemi nedeniyle 'terör destekçisi, terörü cesaretlendiren' olarak yaftalanıyor. Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarımızın teröre tepki afişleri hedef alınıp, CHP'ye 'terör destekçisi' karalaması yapılıyor. İzmir'de, hemen her gün bir şehit verilirken, AKP teşkilatı tam kadro halkın hassasiyeti üzerinden siyaset yapıyor, oy devşirmeye çalışıyor. Bombalar patlarken, yüzlerce insanımız ölürken, halkımız sokağa çıkmaya korkar haldeyken ve ülkeyi yönetenler taziye ve terörü kınama mesajları yayınlamanın dışında bir şey yapmazken, oturun keyfinize bakın mı denilmesini bekliyorsunuz" diye konuştu.
"OSLO'DA, İMRALI'DA PAZARLIKLARI CHP YAPMADI"
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın bir başka toplantıda, CHP'yi teröre gölge olmakla suçladığını kaydeden Çam, iktidarın terör örgütleriyle pazarlıklarını hatırlattı. Çam şunları söyledi:
"AKP'li vekilin kullandığı sözler boyunu aşan ifadelerdir. CHP'den söz ederken kendini bilmeli. Oslo'da, İmralı'da, Kandil'de, Dolmabahçe'de ve bilemediğimiz başka platformlarda pazarlıklar yapan CHP'liler değildi. O görüşmelerde nelerin konuşulduğunu, hangi pazarlıkların yapıldığını bugün ne biz ne de halkımız biliyor. 'PKK bizi aldattı' diye yakınan AKP'nin her şeye rağmen hala görevde olan İçişleri Bakanı Efkan Ala'dır! 'Artık ülkemize şehit gelmeyecek, o şehitlerimizden Allah razı olsun' diyen de AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican'dır! 7 Haziran seçimlerine kadar bölücü terör örgütüne methiye dizenler de, şehitlere kelle diyecek kadar alçalanlar da, şehit ailelerini azarlayanlar da CHP'liler değildi! Bu tutarsız açıklamaların ve politikaların hiçbirini halkımız unutmadı. Siz suçunuzu örtbas etmek yerine, önce bu milletimize bu tutarsızlıkların ve acıların hesabını verin."
CHP'li Çam, "AKP yönetimi, İzmir'de terörü kınayan, ilgilileri sorumluluk almaya çağıran tüm duyarlı çevreleri terör destekçisi olarak yaftalama peşindedir. Ancak terörü cesaretlendirenleri uzakta aramanıza gerek yok, siz önce dönüp aynaya bakın" dedi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!