CHP’li Çamak: Çocuklarımızın çağı yakalayabileceğine inanıyorlar mı

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Çamak: Çocuklarımızın çağı yakalayabileceğine inanıyorlar mı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 13:12

CHP’li Çamak: Çocuklarımızın çağı yakalayabileceğine inanıyorlar mı

Haberin Devamı


MERSİN'de CHP Milletvekili Hüseyin Çamak, Milli Eğitim müfredatının her geçen yıl bilimsellikten uzaklaştığına, dikkat çekerek, "Merak ediyorum, bu müfredatı yürürlüğe koyan hükümet üyeleri, yüksek bürokratlar kendi çocuklarını Türkiye'deki devlet okullarında mı okutmayı tercih ediyor? Bu müfredatı hazırlayanlar, çocuklarımızın bu müfredatla çağı yakalayabileceğine inanıyorlar mı?" dedi.
CHP Milletvekili Hüseyin Çamak, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeni ile yazılı bir açıklama yaptı. Ders başı yapacak öğretmenlere ve öğrencilere başarılar dileyen Çamak, Türkiye'de milyonlarca öğrenci ve velisinin, yeni eğitim yılına müfredat tartışmalarının gölgesinde girdiğini kaydeden söyledi. Çamak, Türkiye'de eğitimin maalesef hiçbir dönemde dört dörtlük olmadığını belirterek, "Her dönem farklı sorunlarla eğitim yılına başladık. Ama eğitim, hiçbir dönemde bu denli yapboz tahtasına dönmedi, müfredat hiçbir dönemde bu kadar bilimsellikten ve laiklikten uzak, bu kadar cinsiyet ayrımcı olmadı. Bugün ne yazık ki kadını ikinci sınıf varlık olarak gösteren, bilimsel ve laik anlayıştan uzak, din eksenli bir müfredatla karşı karşıyayız. Milli Eğitim müfredatı her geçen yıl bilimsellikten uzaklaşıyor. Çocuklarımızın yaşları, anlama, yorumlama ve beceri düzeyleri dikkate alınmadan sorgulamadan, ezbere dayalı din ağırlıklı dersler dayatılıyor" dedi.
Çamak, hazırlanan müfredatın içinin boşaltıldığını ifade ederek, "Çocuklarımızın çağın gelişmelerini yakalayabilmeleri için gerekli olan fen bilimleri, matematik, felsefe gibi derslerin sayısı azaltılırken seçmeli ders adı altında din derslerinin sayısı artırılıyor. Merak ediyorum, bu müfredatı yürürlüğe koyan hükümet üyeleri, yüksek bürokratlar kendi çocuklarını Türkiye'deki devlet okullarında mı okutmayı tercih ediyor?  Çocuklarının eğitim geleceğini Türkiye'de görüyorlar mı? Türkiye'deki devlet okullarının eğitim kalitesine güveniyorlar mı? Bu müfredatı hazırlayanlar, çocuklarımızın bu müfredatla çağı yakalayabileceğine inanıyorlar mı?" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!