CHP'li Böke: İktidar bu kararların çıkmasına engel olamıyor

Güncelleme Tarihi:

CHPli Böke: İktidar bu kararların çıkmasına engel olamıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 18:18

CHP'li Böke: İktidar bu kararların çıkmasına engel olamıyor

Haberin Devamı

Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/ BOLU(DHA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Almanya Federal Meclisi'nde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına ilişkin karar tasarısının onaylanmasıyla ilgili, "İktidar güce sahip olmadığı için Türkiye'yi hiçbir zaman savunamıyor. Bu kararların çıkmasına engel olamıyor" dedi.
Selin Sayek Böke, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ve Parti Meclisi üyesi Canan Kaftancıoğlu ile birlikte partisinin Bolu İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Parti binasında basın toplantısını düzenleyen Böke, Almanya Federal Meclisi'nde alınan kararı değerlendirdi. Böke, "Biz bu kararı şiddetle kınıyoruz. Bu hükmü asla kabul etmiyoruz. Tarih tarihçilere bırakılmalıdır. Siyaset ise bugünün şartlarını vatandaşlar için iyileştirmek amacıyla yapılmalıdır. Bu kararı bu açıdan şiddetle kınıyoruz. 5 gün önce genel başkanımız Almanya’daki bütün siyasi partilere bir mektupla bu kararın yanlış olacağını söylemişti. Bu karar alındığı takdirde Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilere olumsuz yansıyacağını söylemişti. Bu endişeyi sadece Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bir mektupla ve yaptığımız ziyaretlerle değil aynı zamanda yurt dışındaki temsilciliklerimizle kuvvetli bir sesle dile getirdiler. Almanya’nın vermiş olduğu bu karar maalesef çok olumsuz bir karardır" dedi.
Böke, Almanya Federal Meclisi'nin aldığı karar nedeniyle hükümeti de eleştirerek şunları söyledi:
"Türkiye aleyhine bu kararların böyle kolayca veriliyor olmasının en temel sebebi dış dünyadan bizi izole etmiş olan bir iktidarla yönetiliyor olmamızdır. İktidar güce sahip olmadığı için Türkiye’yi hiçbir zaman savunamıyor. Bu kararların çıkmasına engel olamıyor. Türkiye zor günlerden geçiyor. Çünkü yönetimsiz bir dönemden geçiyoruz. Öyle ki İzmir’in Belediye Başkanı olarak bile seçilemeyen bir kişi Başbakan olarak atandı. Seçilmedi, atandı. Kendisi bir saray darbesi hükümetinin Başbakanı olarak atandı. Kendisinin belediye başkanı seçilmiş olmaması İzmirlilerin ileri görüşlülüğünden kaynaklanmaktadır. İzmirliler, 'Benden uzak ol, seni belediye başkanı olarak görmek istemiyorum' demiştir. Böyle olduğu için de düşük profilli olduğu İzmir seçmeni tarafından ispat edilmiş ve Başbakan olarak atanmıştır. Sayın Başbakan benim sözlerimden rahatsız olmuş bana laf yetiştirmiş. Kendisine buradan bir kez daha hatırlatalım. Bu sözleriyle bir darbe hükümetinin Başbakanı olduğunu ve kendisini feshetmek için çalışıyor olduğunu itiraf etmiştir. Bu bir darbe iktidarıdır. Türkiye bu darbe iktidarına karşı kendisini koruyacak ve Cumhuriyet’i tekrar inşa edecektir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!