CHP'li Bayır'dan Gökmen Ulu'ya mektup

Güncelleme Tarihi:

CHPli Bayırdan Gökmen Uluya mektup
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 12:49

CHP'li Bayır'dan Gökmen Ulu'ya mektup

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA)- CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 19 Mayıs'ta Sözcü Gazetesi'ne yönelik operasyonda gözaltına alınan ve 26 Mayıs tarihinden itibaren Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İzmir Muhabiri Gökmen Ulu'ya destek olmak için mektup yazdı. Bayır mektubunda Ulu için 'toplumun aynası' benzetmesi yaptı.
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İzmir Muhabiri Gökmen Ulu'ya yazdığı mektubunda şunları söyledi:
"Her karanlığın ardından doğan güneş, adaletsizliğin tüm duvarlarını yıkarken, kötülüğün zincirlerini de kırar. Her şeyden önce, seninle gurur duyduğumuzu bilmeni isterim. Öyle değerler vardır ki, bir ata mirası gibidir ve bu değerler bazı insanların ruhlarına doğuştan yazılmıştır. Nedir bunlar? Doğruluk, dürüstlük, cesaret, onur ve vicdan. Tüm bu değerler, herkese nasip olmayan ve uğrunda mücadele edilmesi gereken nadide şeylerdir. Bizler de seni; doğruluktan, dürüstlükten, asla ödün vermeyen, cesaretli, vicdanlı, Mustafa Kemal Atatürk ilkelerine bağlı, Cumhuriyetçi duruşunla tanıdık. Sen bu yıldızları ruhuna kazıyanlardansın. Bu da seni ayrıcalıklı kılıyor. Yaşamı analiz ettiğimizde özgürlüğün bir hak değil, insanın doğasının bir parçası olduğunu biliyoruz. Fakat ne acı ki, zor zamanlardan geçiyoruz. Gazeteciliğin suç olmadığını, gerçek suçun mesleğini layıkıyla onuruyla yapan insanları tutuklamak olduğunu ve özgür basının bu şekilde susturacağını düşünenlerin, bu yanlıştan da en kısa zamanda döneceklerini umut ediyoruz. Bizlerin, pes etmeksizin insan hakları ve demokrasi mücadelemize devam edeceğimize emin olabilirsin. Gökmen dostum, sen bir aynasın. Hepimizin aynası. Bazıları korkup başlarını çevirse de, kaçıp gitse de sen, doğruları büyük bir cesaretle söylediğin ve mesleğini yaptığın için oradasın. Bilmelisin ki; bizler, senin gibi cesur bir yüreğin yokluğuyla bir eksiğiz. Bu dipsiz kuyudan çıkacağını, ufkun mavisini sevdiklerinle, sevenlerinle büyük bir coşkuyla yeniden seyredeceğinin sözünü veriyorum sana."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!