CHP'li Bayır hükümeti hedef aldı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Bayır hükümeti hedef aldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2016 17:34

CHP'li Bayır hükümeti hedef aldı

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Çeşme İlçe Başkanlığı'nda partilileriyle bayramlaştı. Hükümetin darbe girişimi sonrası ortaya çıkan durumu fırsata çevirmeye çalışmakla suçlayan Bayır, "İzmir ile daha önce göremedikleri hesabı görmeye çalışıyorlar" dedi.

CHP İlçe Başkanlığı'nda bayramlaşma programı düzenlendi. CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır ve Musa Çam, Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, CHP İl Başkan Yardımcısı Salih Özçiftçi, CHP Yarımada'dan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Metin Güzel, eski İl yöneticilerinden Hüseyin Saygılı, partinin önceki seçim milletvekili adaylarından Ali Hıdır Uludağ, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran ve çok sayıda partili programa katıldı.

"AKP İKTİDARI DURUMU FIRSATA ÇEVİRİYOR"

Darbe girişimini ve darbe girişimi sonrası ortaya çıkan durumu iktidarının fırsata çevirdiğini öne süren CHP'li Bayır, şunları söyledi:

"OHAL'i nasıl ilan ettiğini, Kanun Hükmünde Kararnamelerle, dokunamadığı birçok yere dokunduğunu hep birlikte gördük. Şimdi de sol, sosyal demokrat sendikalara sarıyor. Bu sendikalara kayıtlı olan öğretmenlerin öğretmenlik haklarını elinden alıyor. İzmir'de 7 milletvekili, Sayın Vali'yi ziyarete gittik. 3 üniversitemiz, 2 kolejimiz kapandı. Bunlarla ilgili Sayın Vali ile yaptığımız görüşmede, 'Sayın Valim, İzmir'e yeni geldiniz. Herşeye rağmen bu okulların FETÖ'cü olarak kapatılması ile ilgili elinizdeki sağlam bilgi nedir? MİT'ten bir bilgi mi var? Eğer böyle bir şey varsa, biz bu okulları asla savunmayız' dedik. İzmir Üniversitesi'nin kurucusu Selim Doğanata, geldi beni buldu. Kimliğini ortaya koyarak, '7 yıldır AKP üyesiyim' dedi. 'Peki, sizi bu zamana kadar ifadenizi almak için herhangi bir polis çağırmadı mı?' dedim. Yok, çağırmamış. Serbest geziyor. Hakkında herhangi bir tutuklama kararı yok. Gözaltı kararı yok. Ama adamın okuluna el konuluyor. Aynı şekilde Nokta Koleji. Nokta Koleji'nin daha önceki sahibinin FETÖ'cü olduğu iddia ediliyor. Yeni sahipleri, 'Biz FETÖ'cü değiliz, araştırın' diyor. Eski sahibinden dolayı Nokta Koleji'ne el koyuyorsunuz. Bin 600 öğrenci ve velisi mağdur. Eski sahibi, İstanbul'da müteahhitlik yapıyor. İstanbul'da birçok inşaat yapıyor. 'Sayın Valim, bana bunları anlatır mısınız?' dedim. Devlet el koydu, tamam da neden devlet okulu yapılmıyor da imam hatip yapılıyor? Yamanlar Koleji'ni imam hatip yaptınız zaten. 'Sayın Valim, siz İzmir'i ele geçirmek için bunları yapıyorsunuz' dedim. 'Yok, İl Milli Eğitim Müdürü'nün raporu var' dedi. 'İl Milli Eğitim Müdürü, üç ay önce geldi. Sayın Binali Yıldırım'ın köylüsü. Vekaleten bu görevi yapıyor. Valilikten Saat Kulesi'ne götür beni deseniz götüremez' dedim. İzmir'i hiç tanımıyor. Gelir gelmez, 24 saat içinde, metropoldeki dört ilçe milli eğitim müdürünü görevden almış. 24 saat içinde neyi anladın da görevden aldın? Bu şunu gösteriyor; gönderilen valisinden, kaymakamından, milli eğitim müdürüne kadar, İzmir ile daha önceden göremedikleri hesabı görmek için yapılıyor bunlar."

"SEÇSİS'TE ALDIĞINIZ OYUN TEMSİLİ MECLİS'E YANSIMIYOR"

Seçim sistemiyle ilgili eleştirilerini de dile getiren Bayır, "CHP olarak, sekiz senedir sandıklardaki oyun daha sonra değiştirilmemesine yönelik çalışmamız var. Her sandık sonucunu alıyoruz. Seçim sonuçlarını direk partinin ilçe ve il binasında toplanıyor. Daha sonra Seçim Kurulu'ndaki listeleri alıp karşılaştırıyoruz. Bir örnek vereyim; 2011 seçimlerinde CHP İzmir İl Başkanı'ydım. Akşam saat 23.00 civarı, Partimizin Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, 'İzmir'de 9 sandıkta sıfır çekmişsiniz, dikkat edin' dedi. Dokuz sandıkta sıfır çekildiği bilgisi Genel Merkez bilgisayarından geldi, ama biz de İzmir'de görebiliyoruz. Hemen olayın peşine düştük. Gördük ki, İlçe Seçim Kurulu'nda tasnif sırasında, CHP'nin oyunu, hemen yanındaki DYP'ye, sehven veya kasten yazılmış. O bölgede CHP'nin sıfır alması, DYP'nin de o oyu alması mümkün değil. Hemen ilgili seçim kuruluna itiraz ederek, oylarımızı geri aldık. SEÇSİS sisteminin asıl sıkıntısı, aldığınız oyun temsili meclise yansımıyor. AKP yüzde 49 oy aldı. Birebir yansıması halinde mecliste de yüzde 49 milletvekili ile temsil edilmesi gerekir. Ama öyle olmuyor. Sistemin yanlışlığı burada" diye konuştu.

"YÖNETİM OLARAK, BAŞKA BÖLGELERE ÖRNEK OLMALIYIZ"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise konuşmasında herkesin bayramını kutladığını ifade ederek, "Ülkenin içinden geçtiği süreci hepimiz analiz edebiliyoruz. CHP'nin iktidarda olduğu rahat bir bölgedeyiz. Çeşme, partimizin devamlı iktidar olduğu bir yer. Ama rahat bir bölgedeyiz derken, kesinlikle sırtüstü yatalım mantığıyla söylemiyorum. Hepimize düşen görev çok fazla çalışmak. Çeşme'de, Türkiye'nin her bölgesinden insan yaşıyor. Buradaki her algıyı, yönetimsel olarak da, partinin yapısı olarak da, bir başka bölgeye örnek olacak bir yapıda irdelemek gerekiyor" diye konuştu.

Güneş ATAGÖZ/ ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!