CHP'li Bayır Başbakan'a işsizliği sordu

Güncelleme Tarihi:

CHPli Bayır Başbakana işsizliği sordu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 14:00

CHP'li Bayır Başbakan'a işsizliği sordu

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı'nın hazırladığı, “Ülkemizde Tek Parti ve Koalisyon Hükümetleri Dönemlerinde Büyüme ve İşsizlik Oranları" başlıklı raporu ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle soru önergesinde şunları sordu:

"15 yıllık iktidarınızda ortalama 4,58 olan büyüme oranını yükseltmek için ne gibi tedbirler almayı planlıyorsunuz? 15 yıllık iktidarınızda işsizlikte azalma yönünde ilerleme kaydedemeyen hükümetinizin işsizlik politikasında strateji değişikliği yapacak mısınız? Devletin resmi organı olan TÜİK tarafından 2016 yılının kasım ayı için yüzde 12,1 olarak açıklanan işsizlik oranını nasıl değerlendiriyorsunuz? Her 4 gençten 1'inin işsiz olduğu ülkemizde işsizlik sorununun çözümü noktasında, ne gibi önlem veya önlemler almayı düşünüyorsunuz? Ülkede büyüme oranının yükselmemesini ve işsiz sayısının artmasını ekonomik krizin ön adımları olarak gösteren düşüncelere katılıyor musunuz?"

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!