CHP'li Balbay: Bakanlık taş ocağına izin vermeyecek

Güncelleme Tarihi:

CHPli Balbay: Bakanlık taş ocağına izin vermeyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 14:43

CHP'li Balbay: Bakanlık taş ocağına izin vermeyecek

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Menemen'de özel sektörün taş ocağı açma girişiminin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin itirazı ile durdurulduğunu açıkladı. Balbay, "Diyalog sonuç verdi. Menemen Emiralem Ovası'nı toza bulayacak taş ocağına izin verilmeyecek" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin bölgeye taş ocaklarının vereceği zararlara ilişkin bir dosya ulaştırdı. Balbay, şöyle konuşu:

"Sayın Bakan, Meclis'teki görüşmemizde prensip olarak verimli toprakları etkileyecek taş ocaklarına izin vermediğini söyledi. Özhaseki'yi Menemen'e davet ettim, görseniz 'burasına kıyılmaz' dersiniz, dedim. Bugün de telefonla aradı, ilk değerlendirmenin sonucunda özel sektörün açmak istediği taş ocağına hayır yanıtı verilmesi için gerekli talimatı İzmir'e ilettiğini söyledi. Bu bilgiyi kamuoyu ile paylaşmak istediğimi kendisine söyledim. Güzel bir haber. Bölgede devletin de iki taş ocağı var. Bununla ilgili de sağlıklı bir sonuç almayı bekliyoruz. 3. ocağa izin verilseydi, arkası gelirdi, Menemen ovası için felaket olurdu."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!