CHP'li Bakan'dan Soylu'ya üniforma tepkisi

Güncelleme Tarihi:

CHPli Bakandan Soyluya üniforma tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 09:47

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya “Sayın Bakan size söylüyorum; astsubaya, uzman jandarmaya, uzman erbaşa nanoteknoloji üniformalar giydirmenize gerek yo; zaten onları yaşarken görmüyorsunuz" dedi.

Haberin Devamı


İçişleri Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu üyesi olan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, bütçe görüşmeleri kapsamında TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada OHAL kapsamında alınan tedbirlerin aşırı güvenlikçi bir yöne kaymasının engellenmesi gerektiğini ifade ederek, kanun hükmünde kararnamelerle devlette yapısal değişikliklerin yapıldığını vurguladı. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nun sorunlarına dikkat çeken Bakan, “İçişleri ve Milli Savunma komisyonunda tartışmadan, 'sivilleştireceğiz' deyip üzerinde düşünmeden yaptığınız değişikliklerle Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarında ciddi yapısal sorunlar ortaya çıktı. Jandarma; yargılanırken sivil, çalışırken asker, disiplin söz konusu olduğunda emniyet personeli. astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş arasında vicdanı rahatsız eden farklılıklar var" dedi. CHP'li Bakan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Geçenlerde bir haber okuduk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ve İçişleri Bakanlığı'nda uydudan bakıldığında güvenlik personelinin görülmeyeceği nanoteknoloji üniformalar giydirilecekmiş. Sayın Bakan size söylüyorum; astsubaya giydirmenize gerek yok, uzman jandarmaya, uzman erbaşa giydirmenize gerek yok; zaten görmüyorsunuz onları yaşarken. Şehit olunca hatırlıyoruz, ondan sonra bu mecliste konuşuyoruz 'Şehit cenazesine kim gitti, kim gitmedi?' diye. Yaşarken kıymetini bilin, yaşarken görün."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!