CHP'li Bakan, "AKP seçim çalışmasını korku üzerinden yürütüyor"

Güncelleme Tarihi:

CHPli Bakan, AKP seçim çalışmasını korku üzerinden yürütüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2018 12:32

CHP'li Bakan, "AKP seçim çalışmasını korku üzerinden yürütüyor"

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve 1. Bölge ikinci sıra adayı Murat Bakan, "Söyleyecek yeni bir sözü kalmayan ve meşruiyetini yitiren AKP, iktidarını ve otoritesini 'korku' ile sağlamaya çalıştı. Türkiye'yi baskın seçime mecbur bırakan AKP, seçim çalışmasını da korku üzerinden yürütüyor.

Gündüz, gönüllü kadın saha ekibiyle beraber İzmir'in köylerinde seçim kampanyası yürüten CHP'li Murat Bakan, akşam iftar programlarına katılıyor, iftardan sonra ise şehir merkezinde çalışıyor. Gittikleri her köyde yem, ilaç ve mazot fiyatlarıyla ilgili üreticiden şikayet dinlediklerini söyleyen Bakan, "Vatandaşın canına tak etmiş durumda. Tarım bitmiş, hayvancılık bitmiş, üretim durma noktasında. AKP'nin yağmacı ve talancı politikaları köyden kente herkesin canını yaktı" dedi.

Özellikle köylerde yürüttüğü çalışmada vatandaşların, iktidar değişirse aldıkları para yardımlarının kesileceği noktasındaki endişelerin dikkat çektiğini belirten Bakan, "Vatandaş AKP iktidardan giderse aldığı para yardımlarının kesileceğini sanıyor. Birileri alttan alttan bu korkuyu yayıyor. Gittiğimiz çoğu yerde bununla karşılaşıyoruz. İhtiyacı olan vatandaşlara verilen maddi desteği AKP değil, devlet veriyor" diye konuştu.

AK Parti'nin seçim çalışmasını da korku üzerinden yürüttüğünü öne süren Bakan, "16 yıllık AKP iktidarının özellikle son 5 yılı toplumu ayrıştıran söylem ve politikalarla geçti. Söyleyecek yeni bir sözü kalmayan ve meşruiyetini yitiren AKP, iktidarını ve otoritesini 'korku' ile sağlamaya çalıştı. Türkiye'yi baskın seçime mecbur bırakan AKP, seçim çalışmasını da korku üzerinden yürütüyor. Kendi kaderini Türkiye'nin kaderiyle bir tutacak noktaya gelmek suretiyle korku yaşayan Saray, bir yandan yandan 'Büyük Türkiye güçlü lider ister' sloganıyla bir iddia ortaya koyarken diğer yandan Diyarbakır'da kanaat önderlerini toplayıp 'Bu davaya hep birlikte omuz verirsek netice alırız vermezsek kusura bakmayın bedelini de hep birlikte öderiz' diyor. Ceylanpınar Belediyesi'nin AKP'li belediye başkanı 'Oy vermezlerse işsiz bırakmak boynumun borcu' diyor. Söyleyecek sözü kalmayan AKP, korkutarak oy devşirme peşinde. Biz buna izin vermeyeceğiz" dedi.

"HALK DEĞİŞİM İSTİYOR"

Vatandaşın değişim istediğini vurgulayan Bakan, "AKP Genel Başkanı Erdoğan, 'mental yorgunluk' var dedi, seçilmiş belediye başkanlarını Saray'a çağırıp istifalarını aldı. Ancak AKP'deki bu 'mental yorgunluk' geçmedi. Halk, 16 yıllık AKP iktidarına 'artık tamam' diyor ve değişim istiyor. Bizler 24 Haziran'da muhalefetin çoğunluğunu aldığı parlamento aritmetiğinde ve hepimizin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı'nda Türkiye'ye rahat bir nefes aldıracağız" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!