CHP’li Aydın arazileri ellerinden alınan üreticileri ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Aydın arazileri ellerinden alınan üreticileri ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 13:13

CHP’li Aydın arazileri ellerinden alınan üreticileri ziyaret etti

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)- CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, 250 yıllık zeytin ve incir ağaçlarının bulunduğu tapulu arazileri orman bütünlüğünü bozduğu gerekçesiyle ellerinden alınan Dürdaneli  üreticileri ziyaret etti. Aydın, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın trajikomik  yanlışı bir an önce düzeltmesi için elimden geleni yapacağım” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, tapusu bulunmasına rağmen orman bütünlüğünü bozduğu gerekçesiyle yüzlerce yıllık zeytin ve incir ağaçlarının bulunduğu arazileri Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca ellerinde alınan merkez Osmangazi ilçesi Dürdane Mahallesi’nde üreticilerle bir araya geldi. Aydın, yüzlerce yıldır meyve yetiştirilen ve 1986 yılında tapuları verilen arazilerinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından orman bütünlüğünü bozduğu gerekçesiyle hak sahiplerinin ellerinden alınmasına kimsenin bir anlam veremediğini ifade etti. Ellerinde tapuları bulunmasına rağmen üreticilerin mahkemeden bir sonuç alamadığını ifade eden Aydın, şunları söyledi:

“Yılda 3 bin 500 ton siyah incir ve bin 500 ton zeytin üreten üreticiler, ellerinden alınan tapulu arazilerinin üzüntüsünü yaşıyor. Köylünün yüzlerce yıldır ekip biçtiği, incir ağaçları, zeytin ağaçları olan yerlere devlet ‘burası bizim’ diyor. Devlet hepimizin devleti, ancak bu yerlere el koymak da hiçbir devlete yakışmaz. Bu konunun düzeltilmesi, bu yanlışın ortadan kaldırılması için elimden geleni yapacağım. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın bu yanlışı bir an önce düzeltmesini istiyoruz.”

695 yıllık Dürdane Mahallesi’nde üreticileri dinleyen ve incelemelerde bulunan Erkan Aydın, konunun takipçisi olacağını belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!