CHP'li Atıcı balık çiftçikleri sorununu gündeme taşıdı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Atıcı balık çiftçikleri sorununu gündeme taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 11:37

CHP'li Atıcı balık çiftçikleri sorununu gündeme taşıdı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Milletvekili CHP'li Aytuğ Atıcı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde balık çiftçikleri konusunu gündeme getirdi.
Kürsüde yaptığı konuşmada Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye seslenen Atıcı, balık çiftliklerinin kurulumuna ilişkin karar sürecini sordu.
Konuşmasında çevre kirliliği vurgusu yapan Atıcı, ''Mersin gerçekten cennetten bir parça, gerçekten Allah'ın Türkiye'ye bahşettiği önemli bir yer. Bakın, ne olur bunları Mersin'e yapmayın. Mersin'de bu çevre kirliliği devam ettiği sürece hiçbir canlı yaşamayacak. Bütün bunlar yetmezmiş gibi, şimdi, Mersin'e balık üretim çiftliklerini de getirmek istiyorlar. Eğer siz Çevre Bakanı olarak buna, ÇED olumlu raporuna onay verirseniz Mersin'i bu sefer denizden de kirletmeye başlayacaksınız'' dedi.
Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ''Vermeyeceğiz, burada da söyledim. Bölge oluşturup yapma fikri vardı, biz onu reddettik. Bölge olarak bir yer isteniyordu, orayı reddettik'' cevabını verdi.
Bunun üzerine Atıcı ise, ''Mersin’e balık üretim çiftliği yapılmayacağını buradan anlayabiliyor muyuz? Balık çiftlikleri yapılmayacak yani? Bakın, eğer bir gün yapılırsa sayın Bakanım, vallahi kürsüyü  de, meclisi de dar ederim size, ona göre. Bakan burada söz verdiyse, balık çiftlikleri yapılmayacaksa ben bunu Mersin’e müjde olarak götüreceğim'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!