CHP'li Arslan'dan yeni müfredata tepki

Güncelleme Tarihi:

CHPli Arslandan yeni müfredata tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 18:28

CHP'li Arslan'dan yeni müfredata tepki

Haberin Devamı

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, akıl ve bilimden uzak, dogmatik bilgilerle dolu yeni müfredatla birlikte eğitimin çökeceğini öne sürdü.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, yeni eğitim müfredatıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Arslan, yaptığı açıklamada, eğitimin laik, çağdaş ve karma eğitimden adım adım uzaklaştırılmaya çalışıldığını savunarak soran sorgulayan bir nesil yetiştirmek yerine, araştırmayan, biat eden bir nesil yetiştirilmek istendiğini iddia etti. Dünyanın baş tacı ettiği Fazıl Say, Cihat Aşkın, Suna Kan ve İdil Biret'in müfredatta yok sayıldığını ifade eden Arslan, şunları söyledi:

"Kindar ve dindar nesil uğruna, hangi akla sığınarak bir tuş uzaklığındaki evrim gerçeğini çocuklardan uzak tutmaya, duymak istemediğiniz sanatçıyı kitaplardan silmeye, görmek istemediğiniz Büyük Önderimiz Atatürk'ü müfredattan azaltmaya kalkıyorsunuz? Değişik yeni isimleri araya sokarak, küçük kelime oyunlarıyla büyük önderimizi, kurtarıcımızı çocukların zihninden silebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Velilerin ve çocuklarımızın yılbaşında yaşayacağı kafa karışıklığı, okulları bir güven ortamı olmaktan çıkarıyor, endişe edilecek mekanlara dönüştürüyor."

"MİLLİ EĞİTİMİNİN ÇÖKÜŞÜNÜN AÇIK RESMİDİR"

Dünyada kabul görmüş eğitim kavramları yerine, okulları son derece tartışmalı tarikatların yorumuna terk ettiklerini savunan Arslan, tesettür, şeriat, cin, cihad kavramlarını çocuklara açıklamanın bilimle ilgisi olmadığını belirtti. Arslan, açıklamasında şunları söyledi:

"Eğitimi her bakanla birlikte değiştirenler, şimdi cihadın aslında doğru bir şey olduğunu, ama IŞİD eliyle çarpıtıldığını kavratmaya kalkıyor. 'Doğru cihad hangisi' sorusunun cevabı bu müfredatta muğlaktır. Şeriatla yönetilmeyen bir ülke İslam hukukuna göre vatan sayılmadığına göre, 'vatan savunması' adı altında öncelikle şer'i anlayışın meşru olduğu mu alttan alta anlatmak istiyorsunuz ? Müfredata yazılan 'Şer'i' kavramlarıyla, herhangi bir davranışın şeriata uygunluğu ölçülecekse, yaşamın temel kurallarını dine uygunluk belirleyecekse, laik eğitim yok sayılmıştır. Müfradata eklenen 'cin' kavramını öğretmek için, önü alınmazsa, kimi okullarda cin çıkarma seansları dahi yapılabilecektir. Evrim eğitimi için erteleme kararı alanların İslam'a göre boşanma ve evlenmenin esaslarını (talak ve mehir) çocuklara anlatmaya kalkması, hadis uzmanlarının uydurma olduğunu söylediği hadislerin müfredata alınması, belli bir mezhebin eğitim müfredatına egemen olması, milli eğitiminin çöküşünün açık resmidir."

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!