CHP'li Akın, Başbakan Yıldırım'a toplu açılışları sordu

Güncelleme Tarihi:

CHPli Akın, Başbakan Yıldırıma toplu açılışları sordu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 13:26

CHP'li Akın, Başbakan Yıldırım'a toplu açılışları sordu

Haberin Devamı

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Başbakan Binali Yıldırım'a referandum öncesi birbiri ardına gerçekleştirilen toplu açılışlarla ilgili bazı soruları dile getirip, yanıt istedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yazılı olarak yanıtlandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na önerge veren CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, son 3 yılda gerçekleştirilen toplu açılış sayısını, bu açılışlarla kaç kişiye istihdam sağlandığını sordu. Akın, "Her seçim öncesi bu kadar yoğun toplu açılış töreni yapılarak sayısız yatırımın hizmete açıldığı izlenimi verilirken, işsizliğin hızla yükselmesinin, yüzde 12.7'ye çıkmasının nedeni nedir? Hizmete açılan yatırımların istihdama herhangi bir katkısı neden olmuyor?" dedi.

Akın, yanıt istediği soruları şöyle sıraladı:

"2014- 2017 yılları arasında Sayın Cumhurbaşkanı ya da Sayın Başbakan tarafından gerçekleştirilen toplu açılış sayısı ve tarihleri nedir? Toplu açılış başına açılışı yapılan tesisler nelerdir? Belirtilen tarihler arasında yapılan toplu açılışlarda hiç üretken yatırım olarak değerlendirilen, istihdam yaratan fabrika açılışı yapılmış mıdır? Yapıldı ise bu fabrika ya da fabrikalar nerededir? Kaç kişiye istihdam sağlanmıştır? Toplu açılış törenlerinin her birinin masrafı ne olmuştur ve nasıl karşılanmıştır? Toplu açılış törenlerine kamu çalışanlarının katılımının zorunlu tutulduğu iddiaları doğru mudur? Toplu açılış törenlerinin çok büyük bir bölümünün seçimlerden hemen önceye rastlaması tesadüf müdür? Ya da bu konu seçimler için propaganda malzemesi yapılmak amacıyla özel olarak mı planlanmaktadır? Her seçim öncesi bu kadar yoğun toplu açılış töreni yapılarak sayısız yatırımın hizmete açıldığı izlenimi verilirken, işsizliğin hızla yükselmesinin, yüzde 12,7'ye çıkmasının nedeni nedir? Hizmete açılan yatırımların istihdama herhangi bir katkısı neden olmuyor?

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!