CHP’li Ağbaba: Erdoğan, tüm Türkiyenin aklı ile alay ediyor

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Ağbaba: Erdoğan, tüm Türkiyenin aklı ile alay ediyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 18:23

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Erdoğan dün yine ’Bu iktidarın terör örgütü ile bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır’ diyor. Hükümet adına görüşmeye giden kişilerin tuvalete giderken bile Erdoğan’dan izin aldığını herkes biliyor. Erdoğan, tüm Türkiye’nin aklı ile alay ediyor" dedi.

Haberin Devamı

Veli Ağbaba, Malatya CHP il binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ağbaba, "Bundan yaklaşık 1 yıl öncesine gidelim. 28 Şubat 2015 günü, hükümetten 4, HDP’den 3 temsilci, Dolmabahçe Sarayı’nda bir araya gelip, kamoyuna bir mutabakat metni açıklamışlardı. Erdoğan, dün yine ’Bu iktidarın terör örgütü ile bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır’ diyor. Hükümet adına görüşmeye giden kişilerin tuvalete giderken bile Erdoğan’dan izin alan kişiler olduğunu herkes biliyor. İddia ediyorum, Yalçın Akdoğan’ın beyaz gömleğinin içine kırmızı kravat takmasını isteyen de Erdoğan’dır. Yani sayın Erdoğan ’Benim haberim yok’ derken, tüm Türkiye’nin aklı ile alay ediyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "’Ne mutabakatı’ diyen kişi ’Terör örgütü ile görüşen şerefsizdir’ de demişti. Bu fotoğraf da tıpkı 17-25 Aralık kayıtlarında dedikleri gibi ’Montaj’ derlerse şaşırmayın. Dolmabahçe’de, Oslo’da, Kandil’de, İmralı’da Erdoğan’ın bilgisi ile görüşmeler yapılmıştır. Bu mutabakat sonucu 400’ün üzerinde şehit haberi geldi. Fakir- fukara çocukları şehit düşüyor. Artık 1-2 şehit haber bile olmuyor" diye konuştu.

IŞİD konusunda da hükümeti eleştiren Veli Ağbaba, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın ’Devlet olarak buradayız. Sağ duyulu davranmamız gerekir’ sözlerini de eleştirerek, "Bu gidişle Kilis’de sağ vatandaş kalmayacak" dedi.

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!