CHP’den Vatan Partisi’ne

Güncelleme Tarihi:

CHP’den Vatan Partisi’ne
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 14:53

BALIKESİR’in Sındırgı İlçesi’ndeki CHP’nin eski ilçe başkanı Ekrem Metin, Vatan Partisi’nin ilçe teşkilatını kurdu.

Haberin Devamı

Siyasete 1992 yılında CHP üyesi olarak başladığını 23 yaşında Gençlik Kolları Başkanlığı, 47 yaşında da İlçe Başkanlığı görevlerini yürüttüğünü belirten Ekrem Metin, Sındırgı İlçesi’nde MHP, CHP ve AK Parti’den katılımlarla Vatan Partisi ilçe teşkilatını kurduklarını açıkladı. Metin, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"CHP içinde Genel Merkezin ceylan derili koltuklarında oturanlar, Anadolu’nun tozlu yollarında yürümeyenler, tabanı ve örgütü hiçe sayanlar, siyasi İslamcı birini Cumhurbaşkanı adayı gösterdi. Genel başkan yardımcılarından biri ‘HDP’ye oy verdim çevreme de HDP’ye oy verdirdim’ dedi. Atatürk’ün Tunceli’sini Dersim yaptılar. 13 yıl sonunda ülke ikiye bölündü. Bir yanda havuzlu villalarda yaşayıp, devletten ihale alıp ballı börek yiyip lüks içinde yaşıyanlar... Diğer yanda simit çaldığı için yargılanan gençler... İki çocuğun gıda ihtiyacını karşılayamadığı için yaşamına son veren analar... Kıt kanaat geçinen emekliler için çözüm ve birleşme adresi Vatan Partisi’dir. Bu nedenle Sındırgı ilçemizde MHP’den, CHP’den ve AKP’den katılımlar ile Vatan Partisi İlçe Örgütünü kurduk. Sındırgı halkını, Vatan Partisi’nde birleştirmeye başladık."

Vatan Partisi’nin kurucu İlçe Yönetimi’nde Vehbi Yiğitaslan, Hıdır Güler, Ahmet Tetik, Azizi Gürenci, Tugay Gürlek, İbrahim Tan gibi isimler yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!