CHP'den THY'li AK Parti reklamına tepki

Güncelleme Tarihi:

CHPden THYli AK Parti reklamına tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 17:56

AK Parti reklam filminde Türk Hava Yolları’nın öğrencilere yönelik yaptığı indirimlerin kullanılması CHP’nin tepkisine neden oldu. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Türk Hava Yolları, AKP’nin seçim vaatlerinde kullanabileceği bir şirket değil, halka arzı yapılmış ve borsada işlem gören ticari bir şirkettir” dedi. Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye açıklama yapan THY ise, “Türk Hava Yolları benzer uygulamaları geçmiş dönemlerden bu yana yapmaktadır öğrenci, genç, yaşlı, aile indirimi gibi uygulamalarımız ticari çalışmalarımızın gereği olarak yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerine yönelik olarak hazırlanan bir reklam filminde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sesinden THY tarafından öğrencilere yapılan indirimlerin yer almasını CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin eleştirildi. Tekin, “Türk Hava Yolları, AKP’nin seçim vaatlerinde kullanabileceği bir şirket değil, halka arzı yapılmış ve borsada işlem gören ticari bir şirkettir. Bu şirketin herhangi bir siyasi partinin seçim çalışmalarına malzeme yapılması, kasten zarara uğratılması şirket yöneticilerinin ve sorumluların hem hukuki hem de cezai anlamda sorumluluklarını doğurur” diye konuştu.

Haberin Devamı

THY: TİCARİ ÇALIŞMALARIMIZIN GEREĞİ

Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği’nden hurriyet.com.tr’ye yapılan açıklamada ise, “Türk Hava Yolları benzer uygulamaları geçmiş dönemlerden bu yana yapmaktadır öğrenci, genç, yaşlı, aile indirimi gibi uygulamalarımız ticari çalışmalarımızın gereği olarak yapılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

CANSIZLAR: SPK’NIN HAREKETE GEÇMESİ GEREKİR

Halka açık bir şirket olan THY’nin isminin AK Parti reklamında geçmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doğan Cansızlar, “THY'de bilet fiyatlarına ilişkin bir kampanya yapılacaksa buna yönetim kurulu karar verebilir. Bilet fiyatlarında yapılacak indirim, küçük yatırımcının 'temettüsünün' yani şirket karından alacağı paranın azalması, demektir. Küçük yatırımcıların hakkını korumak da SPK'nin görevidir. Bu nedenle SPK'nin harekete geçmesi gerekir” şeklinde konuştu. Cansızlar sözlerini, “THY'de Hazine'nin imtiyazlı hissesi olmasına karşın, halka açık bir şirkettir. Halka açık bir şirketle ilgili ne hükümet ne de siyasi partiler kalkıp, bilet fiyatlarının indirileceği şeklinde bir reklam kampanyası yürütemez. Bu suçtur” diyerek tamamladı.

Haberin Devamı

YARISINDAN FAZLASI HALKA AÇIK

Türk Hava Yolları’nın ortaklık yapısı incelendiğinde 31 Mart 2015 itibariyle şirketin yüzde 49,12’sinin T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na yüzde 50,88’inin ise halka açık olduğu görülüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!