CHP'den Şehit Yarbay Yakut için kanun teklifi : İsmi Beypazarı Jandarma Komutanlığı'na verilsin

Güncelleme Tarihi:

CHPden Şehit Yarbay Yakut için kanun teklifi : İsmi Beypazarı Jandarma Komutanlığına verilsin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 14:10

CHP'den Şehit Yarbay Yakut için kanun teklifi : İsmi Beypazarı Jandarma Komutanlığı'na verilsin

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - JANDARMA tarihteki ilk kadın ilçe jandarma komutanı olarak 2005-2007 yıllarında Beypazarı'nda görev yapan Yarbay Songül Yakut'un isminin ölümsüzleştirilmesi için CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu imzasıyla meclise kanun teklifi verildi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Beypazarı İlçe Jandarma Komutanlığı'nın isminin Şehit Yarbay Songül Yakut olarak değiştirilmesi için TBMM'ye kanun teklifi verdi. Şırnak'ta meydana gelen helikopter  faciasında şehit düşen Yarbay Songül Yakut'un jandarma tarihinde ilk kadın ilçe jandarma komutanı olduğu hatırlatılan teklifte şu görüşlere yer verildi; 'Şırnak Şenoba'daCougar tipi bir askeri helikopterin yüksek gerilim hattı tellerine takılarak düşmesi sonucu aynı helikopterde bulunan 13 Türk Silahlı Kuvvetler personeli şehit olmuştur.Bu acı olay neticesinde Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay, Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Uzman Çavuş Zeki Koç, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot ÜstteğmenAbdülmüttalip Kesikbaş, Başçavuş Fevzi Kıral, Pilot Uzman Çavuş Hakan İncekalşehit olmuştur. Tüm ülkede derin bir üzüntü yaratan bu kaza sonucu şehitlerimize son görev tüm vatandaşlarımız tarafından yapılmıştır. 
Şehitlerimizin isimlerinin belli olduğu andan itibaren medya ve sosyal medyada şehitlerimizin yaşantıları yer bulmuştur. Jandarma Yarbay Songül Yakut ise Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev alan az sayıda kadın subaylarımızdan biriydi. Malatya doğumlu olan ve ülkenin ilk kadın Jandarma Karakol Komutanlığını yapan Yarbay Yakut, kumpas davaları sonucunda iftiralara maruz kalmış ancak yine de yılmadan, adaletin yerini bulması ile görevine ve kutsal saydığı üniformasına kavuşmuştur. Şehidimiz Yarbay Songül Yakut Cumhuriyet kadınının bu ülkede neler başarabileceğinin gerçek bir örneğidir.  Bu sebeple Şehit Yarbay Songül Yakut'un ismi ilk kadın ilçe jandarma komutanlığı yaptığı Beypazarı İlçe Jandarma Komutanlığına verilerek kamuoyunun bu haklı talebi yerine getirilmelidir.'
Ağbaba ve Tanrıkulu imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na verilen kanun teklifi metninde Beypazarı'ndaki ilçe jandarma komutanlığına 'Şehit Yarbay Songül Yakut Jandarma Komutanlığı' isminin verilmesi teklif edilerek madde gerekçeleri sıralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!