CHP'den Rifat Hisarcıklıoğlu'na 'düşük profildeyim' mesajı

Güncelleme Tarihi:

CHPden Rifat Hisarcıklıoğluna düşük profildeyim mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 22:42

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, “Bana muhalefet etmek istiyorsa, seneye gelir, Türkiye’de beceremedi burada Odalar Birliğinde de boyunun ölçüsünü alır” sözlerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den yanıt geldi.

Haberin Devamı

Özel, “Kendisine yapılan eleştiriye karşı nezaketsiz bir dille ve haddini de aşarak cevap yetiştirmeye çalışan bu seviye, tam da ‘düşük profilli Başbakan’ arandığı bugünlerde Saray’daki muktedire ‘belki Başbakan olamam ama Partinizde siyaset yapmak için yeterince düşük profildeyim’ mesajı vermektedir” dedi.

 


Özel yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Kendisine cevap vermenin dahi kendisini yüceltmek olduğunun farkındayız ancak temsil ettiği kurum ve işgal ettiği makamdan ötürü cevap verilme gerekliliği doğmuştur. Genel Başkanımız Türkiye Odalar Borsalar Birliği Genel Kurulu’nda doğruları söylemiş; söylediği sözlerin, yaptığı eleştirilerin Hisarcıklıoğlu’nun üyeleri tarafından coşkuyla alkışlanması ise eleştirilerinin haklılığını tasdiklemiştir. Ancak, Türkiye Odalar Borsalar Birliği’ne yapılması gereken en ciddi eleştiri, Hisarcıklıoğlu gibi bir kişinin başkanlık makamını işgal etmesidir ve bu başlı başına bir sorundur. Üyesinin hak ve menfaatini koruması, iktidara hatalarını söylemesi, bu doğrultuda eleştirilerde bulunması gereken bir kişinin iktidar sahiplerine övgüler düzmesi elbette bizi şaşırtmamıştır.

ADAYLIK İÇİN BAŞVURU NİTELİĞİNDE
TÜSİAD kadar yürekli olmadığının ifade edilmesi ise şahsına yapılan bir eleştiri değil, aksine tam anlamıyla vahim bir durumun tespitidir. Cumhuriyetin değerlerine ve onu var eden temel ilkelere sahip çıkamayan iktidar partisine düzdüğü onca methiyeden sonra kendisine yapılan eleştiriye karşı nezaketsiz bir dille ve haddini de aşarak cevap yetiştirmeye çalışan bu seviye, tam da ‘düşük profilli Başbakan’ arandığı bugünlerde Saray’daki muktedire ‘belki Başbakan olamam ama Partinizde siyaset yapmak için yeterince düşük profildeyim’ mesajı vermektedir. Hisarcıklıoğlu’nun sergilediği tutum; adeta dışarıdan bir Bakanlık ya da gelecek dönemlerde milletvekilliği adaylığı konusunda açık bir başvuru niteliğindedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!