CHP'den 'Otomatik BES'e sert eleştiri

Güncelleme Tarihi:

CHPden Otomatik BESe sert eleştiri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 15:19

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,"AKP iktidarının TBMM'ye güncelleyerek tekrar getirdiği, tüm çalışanları zorunlu olarak Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katma çabası zamansız, izansız ve insafsız bir çaba." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, Ağbaba'nın parti bünyesinde kurulan Emek Büroları toplantısında sendika yöneticileri ile bir araya geldiği belirtildi.

Toplantıda hükümetin "zorunlu bireysel emeklilik sistemi" düzenlemesini eleştiren Ağbaba, düzenlemenin zamansız olduğunu savundu.

"AKP iktidarının TBMM'ye güncelleyerek tekrar getirdiği, tüm çalışanları zorunlu olarak Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katma çabası zamansız, izansız ve insafsız bir çaba." ifadesini kullanan Ağbaba, OHAL ilanı olduğu bir dönemde böylesi bir düzenlemenin sırası olmadığını ileri sürdü.

Bireysel emekliliğin zorunlu hale getirilmesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını da açıklayan Ağbaba, Türkiye’de çalışanların çok büyük bir bölümünün asgari ücret aldığını, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının bin 370 lira olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

İnsanları zorla tasarruf etmeye zorlamanın "ne hakkaniyete ne de insaniyete sığmayacağını" değerlendiren Ağbaba, şunları kaydetti:

"Asgari ücretle yaşam savaşı veren insanlar için 50 lira dahi, yaşamla bağı sağlayan büyük bir miktardır. Eve giderken alacağı ekmeği düşünen insana 'artık tasarruf yapacaksın' demek, elinden o ekmeği de almak demek. Hükümet, hayat pahalılığı, ücret düşüklüğü ve borç batağındaki emekçilerin tasarruf yapmasını istiyor ise asgari ücreti yükseltebilir. Bu konuda elinden tutan da yok. Zorunlu BES’in arkasında neoliberal politikalar var. Asıl amaç sosyal güvenlik sisteminin zaman içerisinde özelleştirilmesidir. İşçilerin, memurların ve tüm emekçilerin yıllar süren büyük mücadeleler sonucu elde ettiği haklara kapsamlı bir saldırıdır bu."

BAKMADAN GEÇME!