CHP'den muhtar ve müftülere nikah kıyma yetkisine tepki

Güncelleme Tarihi:

CHPden muhtar ve müftülere nikah kıyma yetkisine tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 17:31

CHP'den muhtar ve müftülere nikah kıyma yetkisine tepki

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, muhtar ve müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi konusunda yaptığı basın açıklamasında iktidarı eleştirerek Türkiye'nin daha önemli sorunları olduğunu savundu.

CHP Bodrum İlçe Başkanlığı binasında bir grup üyesi ile biraraya gelen CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, Atatürk Havaalanı'ndaki saldırıda, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Yeni düzenleme ile muhtar ve müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesine tepki gösteren Çakaloğlu, sosyal hayatın dini referanslara göre dizayn edilmeye çalışıldığını öne sürdü. Çakaloğlu, "Hiç yapılacak iş kalmamış gibi bir de nikahı kimin kıyacağı ile uğraşmaya başladılar. Bu zihniyet, kadınların ve çocukların haklarını yok sayıyor. ‘Sıcak aile' söylemi altında sosyal hayatı dini referanslara göre dizayn etmeyi kendisine görev ediniyor. CHP'li kadınlar olarak sormak istiyoruz. Kadınlar nikah kıydırmak istediklerinde nikah memuruna mı ulaşamamışlardır? Kadınlar ölüyorken, öldürülüyorken, tecavüze uğruyorken, yoksulluk içindeyken, borç batağındayken, emekli olamıyorken, çalışma hakları ellerinden alınıyor, yaşama hakları gasp ediliyorken soruyoruz; Medeni Kanun'un kadınlara verdiği haklardan neden rahatsız oldunuz?" dedi. Çakaloğlu, Türkiye'nin din esaslı yönetilmeye çalışıldığını iddia ederek bu gelişmelerin en fazla kadınları ve kız çocuklarını etkileyeceğini savundu. Çakaloğlu şöyle konuştu:

"Müftülerin nikah kıyması, resmi nikahın tercih haline getirilerek, imam nikahını tekleştirmeye özendirecek uygulamalara, evlilik yaşının Medeni Kanun yok sayılarak daha düşürülmesine, bunun sonucunda erken yaşta ve zorla evliliklerin daha da artmasına, özellikle küçük yerlerde akraba evliliklerinin fazlalaşmasına, çocuk gelinlerin artmasına, kadını kolaylıkla evlendirmeye, eve kapatmaya, gereken yaşta özgür iradesiyle eş seçimini engellemeye, kadınların evlilik, miras ve boşanma gibi hakları açısından güvencesiz bırakılmasına yol açacak"

Osman URAS / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!