CHP'den çocuk istismarı açıklaması

Güncelleme Tarihi:

CHPden çocuk istismarı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2018 10:00

CHP'den çocuk istismarı açıklaması

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - CHP Burdur Kadın Kolları İl Başkanı Zinet Gezer, "İstismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken, susmak, buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır" dedi.

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Zinet Gezer, parti binasında çocuk istismarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Çocukların güvenilir ortamda büyümelerini sağlamanın hükümetin en öncelikli sorumluluğundayken her gün yeni bir çocuk istismarı haberiyle uyanıldığını söyleyen Gezer, "İktidarın başkanı bugün çıkmış 'çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceğiz, bu toplumsal bir dinamittir' diyor. Ne yazık ki bu sözler iktidarı her zamanki gibi 'söylediği başka, yaptığı başka' olmaktan öteye geçiremiyor. Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak sübyan mektepleriyle mevcut iktidar 'çocuk istismarı' mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiştir" dedi.

Çocuk istismarıyla mücadele konusunda iktidarın samimiyetini ölçmenin iki kriteri olduğunu aktaran Gezer, "Cezaları artırmak ve istismara zemin yaratan sebep olan kurumları ortadan kaldırmak. İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur. İstismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken, susmak, buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!