CHP'den bayrak tepkisi: Belki Bahçeli açıklar

Güncelleme Tarihi:

CHPden bayrak tepkisi: Belki Bahçeli açıklar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 23:08

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, IKBY Başkanı Barzani’nin Türkiye ziyaretinde göndere Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağının çekilmesiyle ilgili soru üzerine MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi adres gösterdi. Böke “Bunun değerlendirmesini halka bırakmak gerekiyor ama her konuda sözü olan Sayın Bahçeli’nin belki de milyonlarca seçmenine anlatacağı bir şey olabilir” dedi. Böke MYK sonrası özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TEK ADAM İTİRAF EDİLDİ

“Baklalar bir bir ağızdan çıkıyor. Tarihe başbakanlığı ve kendi hükümetini ortadan kaldırmak için kampanya yapan ilk ve tek başbakan olarak geçecek Binali Yıldırım, hafta sonu çok açık bir itirafta bulundu. Şunu söyledi, ‘Tek adam olacak başka ne olacak’ deyiverdi. Tek adam rejiminin getirildiği, AKP’nin kendisi tarafından da itiraf edilmiş oldu. Oylanacak olanın bir tek adam rejimi olduğu konusunda bir tereddüt kalmadı.

SURİYE’DE VAR, IRAK’TA VAR

Tek adam rejimi istikrarsızlık, yoksulluk, hayat pahalılığı, darbeler getirir, şiddeti, ayrıştırmayı besler. Oysa tek adam değil, milletin egemen olduğu demokrasilerde istikrar, refah olur. Tek adam Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Libya’da vardı. Yargısını, ordusunu, devletin ta kendisini tek adam rejimi çökertti. Ülke açıkça terör örgütlerinin eline bırakıldı, darbe girişimi yaşandı. Bundan büyük istikrarsızlık olabilir mi? Tek adam olduğu zaman o tek adam kolaylıkla kandırılabilir, o tek adam kolaylıkla hata yapabilir ama o hatanın bedeli 80 milyon için istikrarsızlık olur.

Haberin Devamı

BUNA KARGALAR BİLE GÜLER

Geçtiğimiz hafta içinde İçişleri Bakanı, doğrudan CHP’nin bir vekilini ve genel başkanımızı hedef alan, haddini aşan değerlendirmelerde bulundu. CHP’yi terör ile ilişkilendirmeye hiç kimsenin, hele hele Türkiye’yi üç terör örgütünün zeminine taşıyanların hakkı yoktur. Cumhuriyet’le hesaplaşacağız, devleti ele geçireceğiz diye, devleti çökerttiler ve ülkenin tankını, topunu, uçağını terör örgütüne teslim ettiler. IŞİD belasını, Türkiye belasına çevirdiler. Her üç terör örgütü karşısında kandırılmayıp dik durmuş olan CHP ve CHP’lileri terörle yan yana getirmeye çalışanlar şunu bilsinler, buna kargalar güler.

BELKİ BAHÇELİ ANLATABİLİR

(Mesut Barzani’nin ziyareti sırasında Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağı çekilmesi) Bunun değerlendirmesini Türkiye’de halka bırakmak gerekiyor ama her konuda bir sözü olan Sayın Bahçeli’nin belki de kendi milyonlarca seçmenine anlatacağı bir şey olabilir. Henüz bir şey duymadık kendisinden.” 

Haberin Devamı

HABERDEN HAREKETLE MAĞDURİYET ARAYIŞI

Hayır ile terörü yan yana getirerek kampanya yürütüyorlar. Bir yandan da suni mağduriyetler yaratma arayışı var. Bu konuda kampanyanın başından beri müthiş bir çaba olduğunu hepimiz görüyoruz. Ancak AKP ne yaparsa yapsın geleneksel mağdur olma şenliklerini başlatamadı bir türlü. Bu hafta da bir gazetede çıkan haberden hareketle yeni bir mağduriyet yaratma arayışındalar. Şunu söyleyelim: Boşuna çabalamasınlar. Eğer demokratik rejimin sınırları dışına çıkan tek bir kişi bile varsa, tek kurum bile varsa, yine kandırılmayın hemen hesabını sorun. Eğer yoksa da kuru gürültüyü bırakın. Türkiye’nin yapılacak çok işi var.

Haberin Devamı

BAYRAK TARTIŞMASI

IKBY Başkanı Mesud Barzani’nin ziyareti sırasında hem Ankara hem de İstanbul’a bölgesel yönetim bayrakları asılması siyasette de tartışma yarattı. CHP ve HDP’nin tepkisi şöyle:

DIŞ YANSIMALARI ÇOK AĞIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz: “Türkiye, Bağdat ile ilişkileri bir taraftan yumuşatmaya çalışıyor bir yandan da bunu yapıyor. Barzani’nin bölgesel Kürt yönetimini bağımsızlığa götürmek istediği aleni olarak bilindiği dönemde böyle bir şeyin yapılmasının Bağdat tarafından ne kadar olumlu karşılanacağı şüphe götürür. Bayrak asılması hem Erbil’deki Kürtlere bir mesaj vermek, gururunu okşamak hem de referandum öncesi bizim Diyarbakır’daki Kürtlere mesaj vermek şeklindeyse iç siyasete de malzeme yapılıyor demektir. Referandumda velev ki Kürt oylarını aldınız ama Irak’ı da parçaladınız. Bu iyi bir şey mi? Dış politikada bir adım atarken çok düşünmek lazım. Basit bir iç politika malzemesi ama dış yansımaları çok ağır.”

Haberin Devamı

BARZANİ DEVLET BAŞKANI

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım: “Kabul etsek de etmesek de Barzani’nin başkanlığını yaptığı federe yapı bir devlettir. Barzani de federe devletin başkanıdır. Irak anayasası tarafından da tanımlanmıştır. Bütün devlet başkanlarına tanınan protokol ona da uygulandı. Türkiye’nin anlamsız, gereksizleşmiş bir önyargıyı aşması konusunda olumlu görebiliriz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!