CHP'den ağaç tepkisi

Güncelleme Tarihi:

CHPden ağaç tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 16:06

CHP'den ağaç tepkisi

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - CHP Finike İlçe Başkanlığı, ilçede yapılan yol ve köprü çalışmaları sırasında turunç ağaçlarının söküldüğünü belirterek duruma tepki için basın açıklaması yaptı.

CHP Finike İlçe Başkanlığı üyelerinin katılımıyla Yunuslu Park'ta düzenlenen basın açıklamasına CHP Milletvekili Niyazi Nefi Kara da destek verdi. Basın açıklamasında ilçenin simgesi haline gelen 25 yıllık turunç ağaçlarının yol ve köprü çalışmaları sırasında söküldüğü belirtilerek, duruma tepki gösterildi.

İlçe Başkanı Okan Tanır, ilçede bir süredir köprü ve yol çalışmalarının devam ettiğini hatırlatarak, "Bu çalışmalarla birlikte Finike'nin simgesi haline gelen 25 yıllık turunç ağaçları sökülerek başka alana dikildi. 'Bu ağaçlar yol ve köprü yapımı için sökülüyor' denildi. Sadece estetik açıdan değil Finikeli nisan ayında mis gibi portakal çiçeği kokusundan da mahrum kalmıştır" dedi.

Yol ve köprü çalışması için bu kadar ağacın sökülmesinin, Finike'nin doğal yapısına ve geleceğine yapılan en büyük kötülük olduğunu belirten Tanır, "Yeşil alanın kalmaması demek Finike'de sıcakların daha çok yakıcı olarak hissedilmesi demektir. Ayrıca yol ve köprü çalışması sadece turunç ağaçlarına zarar vermekle kalmayacak. Atatürk Parkı'ndaki kauçuk ağaçlarının, hatta sahile doğru yol genişletme çalışmasında yol kenarındaki okaliptüs ağaçlarının da kesileceği söyleniyor. Ağaçlarımıza ve doğal çevremize sahip çıkmalıyız. Çocuklarımızın daha güzel yaşayabileceği yeşil bir Finike bırakalım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!