CHP'den 'adalet' yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 19:28

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından bugün saat 11.00’de Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatacağını açıkladı. Dün gece Güvenpark'ın önüne demir bariyerler getirildi. 'Güvenpark kapatılıyor'haberi sosyal medyada yayılmaya başladıktan kısa süre sonra bariyerler geri toplandı.

Haberin Devamı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından adalet yürüyüşüne başlayacağını duyurdu. Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerine “Ben yürüyorum arkadaşlar, isteyen peşimden gelir” diyerek duyurduğu yürüyüş, Berberoğlu’nun bulunduğu Maltepe Cezaevi’nde bitecek.

Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) olağanüstü toplantıya çağırdı. MYK’nın ardından da milletvekilleri ile toplandı. Kılıçdaroğlu, izlenecek yol haritası ile ilgili milletvekillerinin önerilerini dinledikten sonra, “Ben yürüyeceğim arkadaşlar. İsteyen peşimden gelir. Arkamda bir kişi de, 1 milyon kişi de, 10 milyon kişi de olur. Bu güne kadar parlamentoda mücadele ettik ama hiçbir şey çözülmedi. Artık direniş zamanı. Adalet için mücadele edeceğiz” dedi.

BUGÜN 11.00’DE
Kılıçdaroğlu, bugün saat 11.00’de Ankara Güven Park’tan İstanbul’a adalet yürüyüşü başlatacak. Bir Grup Başkanvekili ve 20 milletvekili TBMM’de çalışmalarını yürütürken, diğer milletvekilleri ise Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüyüşe katılacak.

81 İLde EYLEM
CHP il örgütleri de bugün aynı saatte bulundukları illerde eylem başlatacak. CHP tüm örgütlerine, “provokasyonlara gelmeden sokakta adalet isteğini yükseltin” çağrısı yaptı. Yakın bölgelerden belirlenecek belli iller de İstanbul’a yürüyüş başlatacak.

ASIL SUÇLULAR YARGILANMIYOR
“Adaleti mumla aradığımız günlerdeyiz. Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların yargılanıp hapsedildiği bir süreci yaşıyoruz. Yasadışı yollardan dışarıya silah götürüyorsa birileri o kişilerin yargılanması lazım. Ama gün gelecek onlar yargılanacaktır. Sayın Enis Berberoğlu hiçbir veri, delil olmaksızını 25 yıla mahkûm ediliyor. Hangi hukukla hangi anlayışla? Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklardır.”

DEVLETE DİNAMİT
“20 Temmuz darbesini (ohal’in ilanı) yapanlar adaleti yok ettiler demokrasiyi yok ettiler. Hâkim hâkim olmaktan çıktı. Gözünü dikmiş Saray’a, nasıl talimat gelecek ve ben öyle karar vereceğim diye. İlk kez Türkiye bu kadar ağır bir tabloyla karşı karşıya, ilk kez. Adaletin olmadığı bir ülke, bir devlet olur mu? Devletin temeline dinamit koyuyorlar devletin temeline, adaletin temeline dinamit koyuyorlar.”

'SABREDECEK BİR ŞEY KALMADI'
CNN Türk’te “Ne Oluyor” programında soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Hani derler ya sabır, sabır, sabır, artık sabredecek bir şey kalmadı. Türkiye elden gidiyor, adalet elden gidiyor, devletin çivisi çıkmış. Yapacağınız şey nedir toplumu uyandırma, haksızlığın üzerine gitmektir. Bunu direnerek yapacaksınız. Güçlü olanlar, kayınpederi olan damatlar her türlü barajı aşıyorlar. Ya garibanlar onların hakkını kim savunacak. Ben yapacağım. Adalet sağlanıncaya kadar ben yürüyeceğim. Bıçak kemiğe dayandı.”

TEPKİLER
Bülent Tezcan (CHP Sözcüsü):
Bu Türkiye de çok net bir faşist hukuk uygulamasıdır, faşizmin geldiği, tek adam rejiminin geldiği son noktadır. Terör örgütlerine destek verenler ile ilgili işlem yapılmazken bir milletvekili hakkında hiçbir hukuki temeli olmayan, siyasi saiklerle verilen böyle bir karar Türk yargı sisteminin ve Türkiye’nin utancıdır.

Bülent Turan (AK Parti Grup Başkanvekili):
Yargı kararına, ‘Saray’ın darbesi’ ifadesi akla ziyandır. Tayyip Erdoğan’a, ona oy verene hakarettir. Yargı kararını yüzde 49’a karşı yapılmış bir karar olarak değerlendirmek siyasi ahlaktan uzak ifadedir. Bir kurul karar verdiği zaman bu milletin Meclis’ini terk etmek, gerekçesi ne olursa olsun kabul edilebilir bir yaklaşım değil. Dokunulmazlıkların kaldırılmasında grubumuza parmak sallayıp, ‘Hodri meydan hepsini kaldırın’ diyen CHP’lilerdi.

Erkan Akçay (MHP Grup Başkanvekili):
Dokunulmazlıkların kaldırılması süreciyle başlayan yargı safahatının sonucu olarak değerlendiriyorum. Gazeteci kimliğine sahip bir milletvekilinin tutuklanması elbette üzücü. Yargı süreci tamamlanmış değil, umarım aklanır.

Filiz Kerestecioğlu (HDP Grup Başkanvekili):
Yargının bağımsız olmadığının tamamen ortaya çıktığı kararlardan birisi bu. Bunun sadece bizim vekillerimizle sınırlı kalmayacağını ifade etmiştik.

Basın Konseyi:
Berberoğlu, sağır sultanın bile duyduğu MİT TIR’ları iddialarıyla ilgili, ‘Devletin sırlarını ifşa etmek ve casuslukla’ suçlanmıştır. ‘Herkesin bildiği sırları’ ifşa etmek, herkesin sahip olduğu bilgileri vermek nasıl casusluk olarak tanımlanır? Bu tutuklama kararı, medyaya ve milletin Meclisine verilen son gözdağı örneğidir.

Kati Piri (Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü):
Ana muhalefet milletvekili Berberoğlu’nun tutuklanmasından şoke oldum ve dehşete düştüm. Bunun ne hukukun üstünlüğü ne de adil yargılanmayla alakası var.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!