CHP'den 23 Nisan yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

CHPden 23 Nisan yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 17:52

CHP'den 23 Nisan yürüyüşü

Haberin Devamı

CHP İzmir İl Örgütü'nün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Byaramı nedeniyle gerçeleştirdiği kutlama programı çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. CHP İl Başkanı Alattin Yüksel ve bir günlüğünü il başkanlığı koltuğuna sembolik olarak oturan 14 yaşındaki Aslı Ulu, Atatürk anıtına çelenk koyduğu etkinlik kapsamına Gündoğdu Meydanı'na kadar 23 Nisan yürüyüşü gerçekleşti.

Cumhuriyet Meydanı'nında törene CHP'li İzmir milletvekilleri ,İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Başaknı Yüksel ve küçük Başkan Ulu Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. İl Başkanı Alattin Yüksel yaptığı konuşmada TBMM 23 Nisan 1920'de resmen kurulduğunu, saltanatın ve hilafetin kaldırılmasına giden yolun açıldığını söyledi. Yüksel " TBMM'nin açılışı ile yeni bir Türk devleti doğdu. Laik, demokratik, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atıldı. TBMM'nin açılışı, ulusal egemenliğin ilanıdır, halkın kendi kendini yönetme kararıdır, yani demokrasinin doğuşudur. 1924'te hilafet kaldırdı. Böylece laik, demokratik, genç Türkiye Cumhuriyeti doğdu. Atatürk devrimlerinin önü açıldı ve biz onu sonsuza dek yaşatacağız. 23 Nisan bir ulusun, Türk milletinin karanlıktan aydınlığa kavuştuğu gündür. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde dünyanın en güçlü emperyalist ülkelerine karşı verdiğimiz kurtuluş savaşının zaferlerle taçlandırıldığı gündür" dedi

Türkiye'de 10 ayda 12 çocuk öldüğunu, bin çocuğun yetim ve öksüz kaldığını belirten Yüksel "7 milyon çocuk şiddetli bir yoksulluk içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Bu bayram aslında en çok onların bayramı. Onları bu bayramlardan mahrum bırakan anlayışı yok edip, çocuklarımızın hayalindeki Türkiye'yi kurmak tek amacımız. Şehit cenazelerinde babalarının tabutlarına sarılıp ağlayan, gerici eğitim sisteminin kurbanı, tacize-tecavüze uğrayan, anne karnında, 3 yaşında vurulup ölen, evleri başına yıkılan, savaş politikaları nedeniyle denizlerde minik cansız bedenlerini görmediğimiz, öksüz, yetim ve yoksul çocukların olmadığı, barış ve huzur için de kutlayacağımız bayramlarımız olsun" dedi. 23 Nisan'da İl Başkanlığı koltuğuna oturan Aslı Ulu da bu sene 23 Nisan'ın çoşku içinde kutlanığını, geleceksenelerde bu coşkunun daha da artmasını diledğini söyledi. Törenin ardından CHP'liler Gündoğru Meydanı'nı 23 Nisan yürüyüşü yaptı. Yürüyüşte, CHP'li gençlerin "Mustafa Kemal'ın askerleriyiz" sloganına, Akhisarspor-Beşikta maçıni izlemek için İstanbul'dan gelen ve Manisa'da maça gitmeden önce Kordon'daki işletmelerde zaman geçiren Beşiktaş taraftarı da destek verdi. CHP'liler ve Beşiktaş taraftarları birlikte "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Her yer taksim her yer direniş" sloganı attı.

İZMİR (DHA)

foto

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!