CHP'de seçim günü

Güncelleme Tarihi:

CHPde seçim günü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 10:58

TBMM'nin Salı günü açılmasının ardından, siyasi partilerin TBMM yönetiminde görev yapacak isimleri de netleşmeye başladı.

Haberin Devamı

CHP, gerek TBMM Başkanlık Divanı, gerekse CHP grup yöneticilerini bugün seçecek. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün toplanacak olan CHP TBMM grubu, grup başkanvekilleri, grup yönetim kurulu üyeleri, grup denetçilerini, grup disiplin kurulu üyelerini belirleyecek. CHP ayrıca, TBMM Başkanvekili ile TBMM idare amiri olarak kimin görev alacağını da seçecek.

3 GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ İÇİN 8 ADAY

CHP'nin TBMM grubunda en büyük rekabet, grup başkanvekilliği için yaşanıyor. Üç grup başkanvekilliği görevi için daha şimdiden CHP grubundan 8 adayın ismi konuşulmaya başlandı. 

Buna göre, CHP'nin mevcut grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Levent Gök'ün yanısıra, Aykut Erdoğdu, Mahmut Tanal, Haydar Akar ve Candan Yüceer'in de aday olacakları CHP kulislerinde konuşuluyor. 

Haberin Devamı

CHP'NİN TBMM BAŞKANVEKİLLİĞİ İÇİN PAVEY ADI ÖNE ÇIKTI

CHP'nin TBMM Başkan Vekilliği için adayının ise, 7 Haziran sonrasında seçilen İstanbul Milletvekili Şafak Pavey olması bekleniyor. Yine 7 Haziran sonrasında CHP'nin idare amiri olarak olarak seçtiği Tufan Köse'nin de görevine devam etmesi bekleniyor. 

CHP, TBMM BAŞKAN ADAYINI DA BELİRLEYECEK

CHP grubu, bugünkü toplantıda, ilk turu 22 Kasım Pazar günü yapılacak olan TBMM Başkanlığı için adayını da belirleyecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!