CHP'de Sağlar 'disiplin'e sevk

Güncelleme Tarihi:

CHPde Sağlar disipline sevk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 23:51

CHP Parti Meclisi (PM), iktidara yakın bir gazeteye 'tek adam' eleştirisi yaptığı açıklamalar nedeniyle Mersin Milletvekili Fikri Sağlar hakkında tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevkini görüşmek üzere dün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı.

Haberin Devamı

Sağlar’ın sözleri parti içinde tepkiyle karşılanırken Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Kılıçdaroğlu, “En çok da beni üzen şey, her gün her türlü değerimize küfreden bir yandaş gazeteye röportaj verilerek partiyi tartıştırmak” demişti. Toplantıda, Fikri Sağlar’ın, “Tedbirli olarak kesin çıkarma istemiyle YDK’ya sevki” talep edilmiş ve PM olağanüstü toplantıya davet edilmişti.

Fikri Sağlar’ın partideki kaderini belirleyecek PM toplantısı yaklaşık 6 saat sürdü ve toplantıda sert tartışmalar yaşandı.

Sağlar'ın, ilk olarak ılımlı bir konuşma yaparak, bazı ifadelerin kendisine ait olmadığını söylediği ve “Kendimi savunamadan disiplin sürecinde buldum kendimi, haberi tekzip ediyorum. Benim söylemediğim sözler manşete çekildi. Böyle bir olay nedeniyle partinin gündemini meşgul ettiğim için üzgünüm” ifadesini kullandığı belirtildi. Bu açıklamasına rağmen Sağlar’a yönelik eleştiriler sürdü.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bu süreçte, parti içi konuların konuşulması yanlış. Önemli bir ‘hayır’ var. Hepimizin ortak sorumluluğu ‘hayır’ı çoğaltmak, ‘hayır’ı azaltmak değildir” ifadesini kullandı.

PM üyeleri, önceki gün genel başkan yardımcılığından istifa eden Selin Sayek Böke’yi de istifa dilekçesinde partiye yönelttiği suçlamalar nedeniyle eleştirdi. Ayrıca bazı PM üyelerinin CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın da disipline verilmesi yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.

PM, Sağlar’ı 19 ret oyuna karşı, 38 oyla “Tedbirli olarak kesin ihraç” istemiyle YDK'ya sevk etti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de dün CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtlarken, “Sayın Kılıçdaroğlu ile 6 yıl çalıştım. Keşke tek adam olabilseydi. Tek adam olsa zaten bu tartışmalar olmazdı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!