CHP'de ön seçim heyecanı

Güncelleme Tarihi:

CHPde ön seçim heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2015 12:21

CHP'li üyeler, ön seçimle milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla sandık başına gitti. Antalya'da oyunu kullanan Deniz Baykal, sandık görevlilerinden yeni oy pusulası istedi ancak talebi kabul edilmedi. Bunun üzerine sandık görevlileri ile kısa süreli tartışma yaşandı. Baykal, "Gönülden çok fazla partiliyi işaretlemek istiyoruz. O nedenle bir süre sonra hoop diye bir duygu geliyor. Frene basman gerekiyor. Üzerine parmağını koymuşsun. Onu bir kontrol edeyim diye baktığımda yanlışlık yapılmış. Fazla yazılması halinde oy pusulasının değişmeyeceği söylendi. Onu üzerine liste üzerindeki hatayı düzelttik" dedi.

Haberin Devamı

CHPde ön seçim heyecanı



Seçimlerin yapıldığı yerlerden Atatürk Lisesi'nde oyunu kullanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ön seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bütün adaylara başarılar dileyen Koç, "Kimileri sarayda aday belirliyor, kimileri de halkıyla aday belirliyor. Aradaki fark o" diye konuştu.

Ankara birinci bölgeden ön seçim aday adayı olan partinin eski genel sekreterlerinden Önder Sav da aynı okulda oyunu kullandı.

Sav, burada yaptığı açıklamada, güzel bir demokrasi şöleninin yaşandığını, tabanın tercihi söz konusu olunca ön seçime girdiğini söyledi.

Sonuç ne olursa olsun, CHP'nin emrinde, hizmetinde olacağını ifade eden Sav, gazetecilerin soruları üzerine, "ön seçim deneyiminin bulunduğunu, diğer adaylar gibi iddiasının olduğunu" kaydetti.

Ankara birinci bölgeden ön seçim aday adayı olan ve yine bu okulda oyunu kullanan CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) eski üyelerinden Hakkı Süha Okay da Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğunu, rejim mücadelesi olduğunu savunarak, herkesin görevinin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmak olduğunu söyledi.

ADAYLARDAN ÜYELERE İKRAM

Öte yandan, Atatürk Lisesi'nin bahçesinde toplanan üyeler, destekledikleri adayların broşürlerini dağıtıyor.

Adayların pankartlarının asılı olduğu bahçede, bazı adaylar, oy kullanacaklara, "kalem, tatlı, su, atkı, tişört ve not defteri" dağıtıyor. Çankaya Belediyesi de kurduğu çadırda üyelere çorba veriyor.

Ankara 1. bölgede 86 aday adayı, 2. bölgede ise 53 aday adayı ön seçimde yarışıyor. Ön seçimde, 1. bölgede 45 bin 725, 2. bölgede 26 bin 728 olmak üzere iki bölgede toplamda 72 bin 453 üye, milletvekili adaylarını belirlemek için oy kullanacak.

Haberin Devamı

İZMİR

Haberin Devamı

chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yarışacağı İzmir’de ön seçim yapılıyor. İzmir’de 129 bin 107 partilinin milletvekili adaylarını seçmek için saat 08.00’de başlayan ön seçim, 17.00’ye kadar devam edecek.

CHP'nin İzmir'de yaptığı ön seçimde 129 bin 107 parti üyesi, 26 milletvekili adayından 20'sini belirleyecek. Partililer, 37 noktada kurulacak 592 sandıkta oy kullanıyor. Adaylar, okul bahçelerinde broşür ve el ilanı dağıtıyor. 08.00’de başlayan oylama saat 17.00’ye kadar devam edecek.

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, ön seçimde oyunu Karabağlar'da bulunan Eşrefpaşa Anadolu Lisesi'nde, 1044 no'lu sandıkta kullandı. Gazetecilere açıklama yapan Serter, “Bugün bizim için düğün günü geldi çattı. Hakikaten tam bir bayram havasında gerçekleştiriyoruz. İşte demokrasi bu, işte özgürlük bu, işte hürriyet bu. Herkes özgür iradesiyle oyunu kullanıyor ve ‘benim vekilim’ diyebileceği arkadaşları seçiyor. Ben de çok mutluyum. 1999 yılından beri yapılmayan bir ön seçimin bana denk gelmesinden de çok memnunum. Zor bir süreç geçti ama örgütümüz o kadar dinamik ve ayakta ki muhteşem bir çalışmayla her şeyin altından kalkmayı başaracak.” dedi.

Haberin Devamı

2. bölgede 57. sıradan ön seçime giren Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapacaklarını söyleyen Serter, “Cumhuriyet Halk Partisi’ni gerçekten Hükümete sokacağız. Sabah saatlerinde Sayın Genel Başkanımızla telefonda ‘günaydın’ dedik birbirimize. Buradaki durumu anlattım ve çok mutlu oldu. Dün de İstanbul’da birlikteydik. Kendisinin bir filmi vardı, muhteşem bir gösteriydi.” diye konuştu.

ANAHTAR LİSTE İDDİASI

Serter, sosyal paylaşım sitelerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun anahtar listesinin bulunduğu şeklindeki iddialara da “Ben hiç kimseden duymadım. Asparagas haber olarak algılıyorum.” diye cevap verdi. Serter, katılım ise yüzde 100 olmasa da yüzde 70’leri yakalayabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

ANTALYA

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da adaylık yarışa girdiği Antalya’da partililer, önseçim için günün erken saatlerinde sandık başına gitti. Partililer seçime yoğun ilgi gösteriyor.

Antalya’da CHP’nin 14 kişilik milletvekili aday listesinin belirlenmesi için il genelinde 39 bin 735 parti üyesi, 19 ilçede kurulan 193 sandıkta oy kullanacak. Antalya’daki yarışa, aralarında CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın ve Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş’ın da yer aldığı 96 aday adayı katılıyor. Oylamada parti üyelerinden en az 7, en fazla 13 ismi işaretlemesi istenecek. 13 isimden fazla ya da 7 isimden az ismin işaretlendiği oy pusulaları geçersiz sayılacak. Partililer sadece 3’üncü sıraya yerleştirilecek adayı seçmeyecek. CHP Genel Merkezi, o sırayı kontenjan aday olarak Antalya Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Çetin Osman Budak için kullanacak.

DENİZ BAYKAL HATALI OY KULLANINCA TARTIŞMA YAŞANDI

Öte yandan, ön seçim için sandık başına gelen eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, sandık görevlilerinden yeni oy pusulası istedi ancak talebi kabul edilmedi. Bunun üzerine sandık görevlileri ile bazı partililer arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Haberin Devamı

Seçimlerin yapıldığı Türk Telekom Anadolu Lisesi'ne kızı Aslı Baykal Ataman ile gelen Deniz Baykal, bir süre partililerle sohbet etti. Daha sonra oyunu kullanmak üzere 11 nolu sandığa gelen Baykal, sandık görevlileri tarafından verilen listeyi alarak özel bölümde aday adaylarını işaretlemeye başladı. Bir süre sonra belge üzerinde yanlış işaretleme yaptığını belirterek yeni bir liste isteyen Baykal'a, görevliler tarafından yeni bir liste verilemeyeceğini söylendi. Bunun üzerine sandık görevlileri ile bazı partililer arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Sandık görevlileri, durumu cep telefonuyla İl Seçim Kurulu başkanına da bildirerek Baykal'ın yeni bir oy pusulası talebi olduğunu bildirdi. Olumsuz yanıt verilmesi üzerine de Deniz Baykal, liste üzerinde düzeltme yaparak oy zarfını yeniden sandığa attı. Baykal, talebinin kabul edilmemesi üzerine "Hatamızı fark ettik. Pusula yırtılabilirdi veya başka şekilde iptal olabilirdi. Üzerine mürekkep dökülebilirdi. Bu şekilde olmamalı" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kullandığı oyun geçersiz olduğunun hatırlatılması üzerine Baykal, "Bir hata oldu. Hatamı düzelttim. Tahmin ediyorum geçerli. Saya saya işaretlemek lazım. Gönülden çok fazla partiliyi işaretlemek istiyoruz. O nedenle bir süre sonra hoop diye bir duygu geliyor. Frene basman gerekiyor. Üzerine parmağını koymuşsun. Onu bir kontrol edeyim diye baktığımda yanlışlık yapılmış. Fazla yazılması halinde oy pusulasının değişmeyeceği söylendi. Onu üzerine liste üzerindeki hatayı düzelttik. Hayırlı olsun Antalya'ya. Çok güzel bir seçim olur. Hava güzel, her şey güzel" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!