CHP'de kurultay atışmaları devam

Güncelleme Tarihi:

CHPde kurultay atışmaları devam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 14:59

CHP'de Genel Sekreter Gürsel Tekin'in olağan kurultay için 16-17 Ocak tarihini açıklaması, kurultay tartışmalarını bitirmedi, aksine alevlendirdi.

Haberin Devamı

Muhaliflerden, Genel Merkez'in kurultay tarihi açıklamasına tepki geldi. Genel Başkan adaylığını açıklayan CHP'li iki isimden Umut Oran, tarih açıklamasının "delegenin kafasını karıştırmayı amaçladığını" söylerken, Mustafa Balbay "kurultay tarihinin kesin olup olmadığı konusunda endişeler var" dedi. İzmir Milletvekili Balbay, "Böylesi bir dönemde delege değil, Türkiye hesabı yapmalıyız" dedi. 

UMUT ORAN: PSİKOLOJİK HAREKAT, DİKKATE ALMAYIN...

Genel Merkez'in kurultay tarihi olarak 16-17 Ocak tarihini açıklamasını, "psikolojik harekat" olarak nitelendiren Oran, şöyle dedi:
"Kurultay’dan sonraki en yetkili organ olan Parti Meclisini (PM) etkisizleştiren zihniyetin PM’yi toplamadan, orada karar alınmadan, bir pazar günü gazetecilerle sohbet ederken laf arasında “kurultay tarihini belirledik” demesi CHP geleneklerine uymamaktadır. Tüzüğe, hukuka, hatta kendi açıkladıkları ve 20 Aralık’ta il kongrelerinin bitmesini öngören kurultay takvimine de aykırı olan bu açıklama bir oldu bitti yaratmaya dönüktür, uygulanabilir değildir."

Haberin Devamı

CHP'nin "kurumsal kanallardan duyurusu yapılmayan" tarih açıklamasının "algı operasyonu" olduğunu iddia eden Oran, "1 Kasım’dan bu yana seçim sonucuna dair tek kelime etmeyerek “Olağanı yapıyoruz olağanüstü kurultaya ne gerek var” diyenlerin medya üzerinden yürüttüğü operasyon başarıya ulaşmayacaktır. Delegelerimizin kafalarını karıştırmaya, kamuoyunu yanıltmaya dönük, hukuki geçerliliği olmayan ve Parti Meclisi’nin, hatta CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yetkilerini aşan bu açıklamanın dikkate alınmaması gerekmektedir" ifadesini kullandı. 

BALBAY: ÖZEL YETKİLİ YÖNETİCİLER Mİ VAR? 

CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Mustafa Balbay ise partinin kurultay sürecine tartışmalı girmemesi gerektiğini belirterek, “Böylesi bir dönemde delege hesabı değil, Türkiye hesabı yapmalıyız” dedi.

Balbay kurultay tarihinin parti organlarında konuşulmadan açıklanmasının yeni bir gerilim oluşturduğuna dikkat çekerek, "CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda özel yetkili yöneticiler mi var?" sorusunu ortaya attı.

Haberin Devamı

Balbay, yazılı açıklamasında şöyle dedi:
“CHP kamuoyunda kurultaylar partisi diye anılıyor. Bunun başlıca nedeni 2 yılda bir yapılması gereken olağan kurultayın ötelenmesi ve zaman sınırının sonuna kadar zorlanmasıdır. Şimdi de 4 yıla yakın bir aradan sonra olağan kurultay hazırlığı içindeyiz. Ancak bazı arkadaşlarımız, bu kadar uzun aradan sonra mevcut yönetimin mevcut delegelerimizin önüne çıkması gerektiği düşüncesinden hareket ederek, olağanüstü kurultay istediler. Bunun önüne geçmek için de olağan kurultay tarihi açıklanıyor. 16-17 Ocak 2016 olarak açıklanan tarihin kesin olup olmadığına ilişkin de endişeler var. Böylesine karşılıklı hesaplara dayalı bir olağan-olağanüstü kurultay tartışmasının akla kayyumu getirmesi işin ucunun nerelere kadar varabileceğini göstermesi bakımından talihsiz bir durumdur.”

Haberin Devamı

Genel Başkan adaylığı kararını eski-yeni delege hesabı yapmadan aldığını vurgulayan Balbay, “zaten bu ortamda yapmamız gereken delege hesabı değil, Türkiye hesabıdır" dedi.    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!