CHP'de genelge adayları

Güncelleme Tarihi:

CHPde genelge adayları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 01:34

CHP Genel Merkezi, yerel seçim öncesi kimlerin göreve talip olduğunu görmek için genelge yayınladı.

Haberin Devamı

Genelgede parti üyesi olanların, 2 Eylül saat 17.00’ye kadar başvuru yapması istendi. İzmir’in 30 ilçe belediyesinin başkanlık koltuğuna, 170 kişi talip oldu. En çok başvuru Buca, Çiğli, Çeşme’ye yapıldı.

BÜYÜKŞEHİR: Eski milletvekili Canan Arıtman, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Dişhekimi Cemal Zafer Gürbüz resmi başvuru yaptı. Büyükşehir’e talip olacağını açıklayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da resmi başvuruda bulundu. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Büyükşehir için, “İzmir’de CHP’li bir başkan varken aday adayı olmayı kendime yakıştıramadım. Görev verirlerse İzmir’i bütün Türkiye’nin gurur duyacağı bir kente dönüşmesi için nöbeti devralmaya hazırım” dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu, twitter’dan yaptığı açıklamada ‘Adayım’ demedi. süreci bir süre daha izleyeceğini söyledi. Adaylar arasında adı geçen Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise, söz konusu genelgenin kendisini kapsamadığını bildirdi, başvuru yapmadı.

Haberin Devamı

Pazartesi günü saat 17.00'da sona erecek resmi başvurular, İzmir'de saat 15.30 itibariyle şöyle gerçekleşti.
KONAK: Hüseyin Mutlu Akpınar, Özgün Utku, Nilah Kökkılınç, Tayfun Emre, Murat Bakan, Kemal Karataş, Muhsin Kurt, Cenap Börühan, Ahmet Sarışın, Sedat Uzunbay.
GAZİEMİR: Halil İbrahim Şenol, Yüksel Demirsoy, Bülent Zengin Obuz, Fikret Kar, Mehmet Yıldırım, Serdar Yılmaz, Düriye Taş. 80 kişi meclis üyesi aday adayı oldu.
GÜZELBAHÇE: Mustafa İnce, İlhan Pınar, Ertan Avkıran, Uğur Yelekli, Mustafa Gürkan, Cem Yıldırım. Meclis üyeliği için 60 kişi başvuruda bulundu.
KARŞIYAKA: Cevat Durak, Hüseyin Mumcuoğlu, Müjdat Ünsalan, Cihan Türsen, Talat Ünlü, Günsel sağlam, Metin Erten. 253 kişi meclis üyesi aday adayı oldu.
KARABAĞLAR: Sıtkı Kürüm, Yusuf Boytaş, Ali İhsan Yıldız, Ali Elmas, Adnan Kavur, Erkan Büyükkaya, Süheyla Akıncı, Salih Erkek, İbrahim Kılıç.
BALÇOVA: Hüseyin Çorlu, : Ali Darcan, İsmail Yıldız, Mehmet Ali Çalkaya, Ergin Akman, Şenol Aslanoğlu, Selma Savaş Bekdaş, Semra Aksakal Kayacan, Ali İhsan Ülker. Meclis üyeliği için 62 kişi başvurdu.
BAYRAKLI: Hasan Karabağ, Serdar Sandal, Yüksel Türker, Pınar Susmuş, Ayşe Yurdakul, Kara Ege, Metin Güler, Murat Haluk Öncel, Gönül Ateş, Mehmet Yılmaz, Kerim Özer. 170 kişi başvurdu.
BUCA: Ercan Tatı, Levent Köstem, Ali Rıza Kaya, Levent Piriştina, Muhlis Özçelik, Hasan Nebi, Remzi Akdemir, Zekiye Seda Sönmez, Necati İmam, Güngör Kaya, Mustafa Oktay Korkmaz, Ali Hıdır Uludağ, Şerif Özsakarya, Aysun Önal Uyar. Meclis üyeliği için 300 kişi başvuruda bulundu.
NARLIDERE: Abdül Batur, Hasan Aydoğan, Gökhan Bal, Engin Önen. 72 kişi meclis üyeliği için başvurdu.
BORNOVA: Kamil Okyay Sındır, Enver Dündar, Selma Nalbantoğlu, Günay Erdoğan, Olgun Atilla, Onur Koçanalı, Mustafa İduğ.Ali Darcan Meclis üyeliği için 155 kişi başvurdu.
ÇİĞLİ: Metin Solak, Gürbüz Bal, Aziz Buğa, Hasan Arslan, Figen Erol, Behçet Köymen, Ali Talak, Ester Bulut, Barış Ballıkaya, Birol Soylu, Ali Rıza Koçer, Mustafa Doğan, Şeref Bektaş, Veli Kasap, Semra Aksu. Meclis üyeliği için 260 kişi resmi başvuru yaptı.
BERGAMA: Mehmet Gönenç, İdris Yavuz Yılmaz. 50 kişi de meclis üyesi aday adayı oldu.
ALİAĞA: Turgut Oğuz, Özlem Şan Oğuzhan, Barış Eroğlu, Hayal Han, Hakkı Ülkü, Tolga Sezerli, Tamer Karaman. 66 kişi belediye meclis üyeliği için başvurdu.
BAYINDIR: Hüseyin Yanık ve Ruhi Akşan. 25 kişi meclis üyeliği için başvuruda bulundu
BEYDAĞ: Süleyman Vasfi Şentürk. Meclis üyeliği için üç kişi başvurdu.
ÇEŞME: Ahmet Faik Tütüncüoğlu, Muhittin Dalgıç, Hakan Dolakay, Mehmet Görgün, Hakan Kerman, Hüseyin Reşat Akbaykal, Erkan Sevinç, Naime Hoş, Ahmet Macunluoğlu, Mürsel Şahin, Ekren Oran, Hakkı Berksü. Meclis üyeliği için 35 kişi başvurdu.
DİKİLİ: Rıza Gök, Şerafettin Zeyrek, Yusuf Altıparmak, Sema Akıncı, Saygın İkiz, İsa Mintaş, Şerif İsmail Tınay, Veli Karaman. 25 kişi meclis üyeliğine talip oldu.
FOÇA:Gökhan Demirağ, Osman Mert, Celal Çankaya. 45 kişi meclis üyesi aday adayı oldu.
KARABURUN: Serdar Yasa, Ergün Ayvaz, Mesut Karaoğlan, Ahmet Çakır.
KEMALPAŞA: Rıdvan Karakayalı, Mükremin Zülkadiroğlu, Metin Aras, Rıdvan Üreten. 30 kişi meclis üyesi aday adaylığı için başvuruda bulundu.
KINIK: Süleyman Kaya, Mehmet Çetinkaya, Ahmet Özkan. 20 kişi meclis üyesi aday adayı oldu.
KİRAZ: İsmet Korkmaz, Pilot Zeybek. Sekiz meclis üyesi de aday adayı oldu.
MENDERES: Ergun Özgün, Salim Sezgin, Urkiye Ünal, Süheyla Akıncı, Erol Mutlu, Mustafa Öztürk, Mehmet Sinan, Arif Ekti, Mehmet Sinan, Arif Ekti, Haldun Ertok, Eskan Gözen, İbrahim İbrişoğlu, Ertan Özkapu, Haldun Ertok.
MENEMEN: Tahir Şahin, Nurgül Uçar, Ömer Güney. 46 kişi de meclis üyeliği için başvurdu.
ÖDEMİŞ: Bekir Keskin, Uğur Bayrakçı, 43 kişi, meclis üyesi aday adayı oldu.
SEFERİHİSAR: Belediye Başkanı Tunç Soyer hala başvuru yapmadı. Başka başvuru da gerçekleşmedi. 29 kişi meclis üyesi aday adayı oldu.
SELÇUK: Sabahettin İzcioğlu, Vefa Ülgür, Özcan Işık, İbrahim Adıgüzel, Metin Çıtak, Hasan Uysal, Nuriye Çiğdem. Meclis üyeliği için 18 kişi başvurdu,
TİRE: Mustafa Güngör, Ali Doğu, Tayfur Çiçek, Emel Denizaslanı, Nihat Koç
Hüseyin Hapçı, Ali Doğu. 13 kişi meclis üyeliği için resmi başvuruda bulundu. DP'den istifa edip bir süre bağmısız kalan geçen hafta CHP'ye katılan Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, resmi başvuruyu hala yapmadı.
TORBALI: Belediye Başkanı İsmail Uygur'a rakip çıkmadı.
URLA: Selçuk Karaosmanoğlu, Bülent Baratalı, Murat Gül, Sibel Uyar, Burak Oğuz, Kadriye Gezer, Bülent İlhan. 73 kişi meclis üyesi olma istedi.

Haberin Devamı

ADAY ADAYLARI KASAYI DOLDURDU
CHP Genel Merkezi, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için 7 bin lira, ilçe belediye başkan adaylığı için 3.5 bin lira, meclis üyesi adaylığı için bin lira sadece başvuru parası aldı. Aday adayları eğitim ücreti için Genel Merkez'e 500 lira daha öderken 250 lira dosya parası verdi. İlçe başkanlıkları aday adaylarından bağış aldı.

Denizli'de sürpriz aday yok

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

DENİZLİ'de CHP'nin büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıklarına ve meclis üyeliklerine yapılan aday adaylığı başvurularında sürpriz yaşanmadı. Başvuru yapması beklenen bazı isimler de son anda vazgeçti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için yaklaşık üç aydan bu yana seçim çalışmalarını yürüten ve aday adaylıklarını açıklayan işadamı, avukat Kazım Arslan ile emekli vali yardımcısı Nadi Kılıçaslan dışında aday adaylığı başvurusunda bulunan olmazken, il merkezinde yeni oluşturulan Merkezefendi ilçesi için üç isim aday adaylığı başvurusu yaptı. Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olması beklenen Denizli eski Baro Başkanı Adil Demir ile Pamukkale Belediye Başkan adaylığı için ismi geçen İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Selahattin Koçdemir ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Necdet Yılmaz da başvuru yapmaktan vazgeçen isimler oldu.
İlçelerde ise CHP'nin güçlü olduğu ilçelerde aday adayı başvurularının fazla olduğu dikkat çekti. Aday adaylığı başvurularında yaşanan bir başka sıkıntı ise bazı devlet memurlarının yaptıkları başvuruların gizli tutulmasını istemesi oldu. Seçim Kanunu gereği adaylık için istifalarına yasal süre olarak üç ay bulunan devlet memurları başvuru yapmakta sıkıntı yaşadı ve isimlerinin açıklanmamasını istedi. İl ve ilçe örgütleri de aday adaylığı başvurusunda bulunan isimleri açıklamaktan kaçındı. Bazı isimlerin de başvurusunu bizzat Ankara'ya parti genel merkezine yaptığı öğrenildi.
19 ilçesi bulunan Denizli'de Baklan, Kale, Bozkurt ilçelerinde ise belediye başkanlığı için resmi aday adaylığı başvurusunda bulunan olmadı. Denizli CHP'de aday adaylığı başvuruları şöyle:

Haberin Devamı

MERKEZEFENDİ: Ahmet Divarcı, Teoman Sancar, Arif Balkanay
PAMUKKALE: İbrahim Vural (Kapanan Karahayıt Belde Belediye Başkanı)
ACIPAYAM: İlhan Özcan
BABADAĞ: İsmail Danacı
ÇAL: Mehmet Özen, Mehmet Atılsın, Hüdai Gölgesiz
ÇARDAK: Alaattin Tagay, Gülnaz Oral, Gökhan Aktürk
ÇAMELİ: Nihat Akman
TAVAS: Necip Hatipoğlu
SERİNHİSAR: Hüseyin Gemi (Belediye Başkanı), Ramazan Savurmuş
BULDAN: Zehra Kaymak
BEKİLLİ: Mustafa Başkafa (Belediye Başkanı), Yalçın Tosun, Mustafa Örgüt, Mahmut Divarcı
GÜNEY: Halit Gürbüz (Belediye Başkanı)
HONAZ: Serpil Gürel, İsa Cin, Osman Bozkaya
ÇİVRİL: Hakkı Aslan (Belediye Başkanı), Mustafa Şahan
SARAYKÖY: Orhan Karaköse (Belediye Başkanı), Rıfat Kaplancıoğlu
BEYAĞAÇ: Ramazan İrioğlu

Haberin Devamı

Balıkesir Büyükşehir’e CHP’den talipli çıkmadı


BALIKESİR’de CHP’den Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı çıkmadı. İl Başkanı Muzaffer Mavuk, “Büyükşehir için şu an bir aday yok ancak mutlaka çok güçlü bir adayla seçim yarışına katılacağız” dedi. Balıkesir’de Manyas, Bigadiç, Havran, İvrindi, Dursunbey ve Kepsut ilçelerinden resmi adaylık başvurusu yapan olmadı. CHP’nin bir çok belde belediye başkanlığını elinde bulundurduğu Edremit Körfezi’nde aday patlaması yaşandı. Edremit’te 8 kişi resmi olarak aday olurken, Bandırma 7 kişiyle ikinci sırada yer aldı. Aday adaylığı için başvurular şöyle:
EDREMİT: Kamil Saka (Güre Belediye Başkanı), Hasan Aslan (Zeytinli Belediye Başkanı), Hasan Özpolat (Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat), Selahattin Yay, Ali Akbaba, Mehmet Semerci, Sunay Obuz İşboğa ve Adnan İnci.
AYVALIK: Hasan Bülent Türközen (Ayvalık Belediye Başkanı), Rahmi Gençer (Ayvalık Ticaret Odası Başkanı), Mesut Ergin (Küçükköy Belediye Başkanı), Asım Sürer (Altınova Belediye Başkanı) ve M.Nail Akın.
BANDIRMA: Sedat Pekel (Belediye Başkanı), Metin Ok, Dursun Mirza, Gültekin Mutlu, Selim Panç, Ahmet Göçmez, Ozan Onur
BURHANİYE: Fikret Akova (Selediye Başkanı), Necmi Şengider, Hüseyin Kayacık (Pelitköy Belediye Başkanı) ve Murat Narin
ALTIEYLÜL: Mehmet Ali Çiçek, Ömür Boyuer.
KARESİ: Cengiz Dikici (Mimarlar Odası eski Başkanı)
GÖMEÇ: Mehil Bağcı
GÖNEN: Ümit Yergal
MARMARA: Semra Kıran ve Ali Aksu
SUSURLUK: Tahsin Bozoğlu ile Mehmet İlban
ERDEK: Hüseyin Sarı
SAVAŞTEPE: Turgay Yüksel (Belediye Başkanı)
BALYA: Dündar Cengiz (Belediye Başkanı)
SINDIRGI: Özgür Ertuğrul (Belediye Başkanı) ile Ali Reşat Göksidan

Haberin Devamı

Uşak'ta belediye başkanlığı için dört aday

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

CUMHURİYET Halk Partisi'nde yaklaşan yerel seçimler öncesinde belediye başkanlığı için resmi aday adaylığı başvuruları sona erdi.
Uşak Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan, adaylık başvurusunda bulunmadı. Uşak Belediye Başkanlığı'na Erkan Kurt, Ahmet Yılmaz, Kudret Erdem, Özgül Budak talip oldu. Budak, tek kadın aday olarak dikkati çekti.
Beş ilçesi bulunan Uşak'ta dört ilçenin belediye başkanı bir dönem daha görevlerine devam edebilmek için başvurdu. Adaylığını açıklayan Banaz, Ulubey, Karahallı ve Eşme'de tekrar aday olan mevcut başkanlara rakip çıkmadı. Aday adayları şöyle:
SİVASLI: Nihat Sazlıgöl
BANAZ: Tahsin Erdem (Belediye Başkanı)
ULUBEY: Ali Rıza Ada (Belediye Başkanı)
KARAHALLI: Nihat Süzek (Belediye Başkanı)
EŞME: Ahmet Yıldırım (Belediye Başkanı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!