CHP'de Deniz Yücel, il başkan adayı oldu

Güncelleme Tarihi:

CHPde Deniz Yücel, il başkan adayı oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2017 15:55

CHP'de Deniz Yücel, il başkan adayı oldu

Haberin Devamı

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel de CHP İzmir İl Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Resmi olarak ilk adaylık başvurusunu yapan Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisini desteklediği iddialarına da, "Süreç benim dışımda gelişti. Uzlaşı adayı konusunda benim bir çalışmam olmadı. Kimsenin adamı değilim ama Aziz başkanımız destek verirse bu bana onur verir. Ben kimsenin adayı değilim, CHP'nin adayıyım. Bütünleştirici kucaklayıcı ortak akıl oluşturarak CHP'yi yönetmek ve idare etmek istiyorum" dedi.

CHP'nin 7 Ocak'ta yapacağı İzmir İl Kongresi öncesi Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel, adaylığını resmen açıklayan ilk isim oldu. Basın açıklamasına eşi Gönenç Bilgen Yücel ve oğlu Sarp Yücel'le gelen Deniz Yücel, partiye gönül vermiş bir ailenin üyesi olduğunu anlattı. 1999 yılından beri CHP üyesi olduğunu ve 30 Mart 2014 seçimlerinde de aktif siyasete atıldığını söyleyen Yücel, birleştirici olacağını, kimseye değil partisine taraf olacağını ifade etti. Basın açıklamasından sonra soruları yanıtlayan Deniz Yücel, tecrübesiz olduğu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisini desteklediği yönündeki iddialara yanıt verdi. Yücel, şöyle dedi:

"Süreç benim dışımda gelişti. Uzlaşı adayı konusunda benim bir çalışmam olmadı. Kimsenin adamı değilim ama Aziz Başkanımız destek verirse bu bana onur verir. Ben kimsenin adayı değilim, CHP'nin adayıyım. Bütünleştirici kucaklayıcı ortak akıl oluşturarak CHP'yi yönetmek ve idare etmek istiyorum. İlçe başkanları ve örgüt temsilcileriyle de görüşeceğim. Başka arkadaşların da niyetleri olabilir, adaylıklarda belirsizlik vardı, açıklama yapan kişi sayısı az. Ben daha fazla beklemenin gereksiz olduğunu düşündüm. Tüm ilçe başkanlarıyla temas kurup desteğini isteyeceğim. CHP herkesin görüşünü dile getirebildiği bir parti elbette bana eleştiriler olabilir. Örgütümüzün tüm emekçilerine gençlik kollarında yıllarca verdikleri emeklerine saygı duyuyorum. Ancak tüzüğümüze göre bu tarz görevlere aday olmak için bir emek kriteri yoktur. Ölçüm tarzı yoktur, tecrübesizlik iddiaları elbette olacaktır. Grup sözcülüğünü ifa ediyorum. Bu görevi ne şekilde ifa ettiğimi İzmir kamuoyu, parti örgütümüzün bildiğini düşünüyorum."

"ATEŞTEN GÖMLEK GİYMEYE TALİBİM"

Kendisinin partiyi tek başına değil tecrübeli yöneticilerle, ortak akıl ve yönetim anlayışıyla idare edeceğini vurgulayan Yücel, "İlçe başkanlarının bildirisini okudum. Kritere uyacak şablon olarak kendimi görmüyorum ama bunları dikkate alıp tek tek görüşmeler yapacağım. Olumsuz düşünceleri yıkmak için somut gerekçelerle gerekli açıklamaları yapacağım. Mücadelenin içinden gelen ailenin mensubuyum şahsım adına ateşten gömlek giymeye talip olduğumun farkındayım bunu layıkıyla yerine getireceğimin farkındayım. Uzlaşı odayı olduğumu düşünüyorum. Ancak bir kimsenin adayı değilim, örgütün adayı olmak istiyorum, örgütün beni sahiplenmesini istiyorum."

"BUNDAN SONRASI CHP İL DELEGELERİNİN TAKDİRİ VE ÖZGÜR İRADESİNE KALMIŞTIR."  

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Deniz Yücel'in kendisi tarafından çıkarılmış bir aday olduğu yönündeki iddialar üzerine yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi:

"Kamuoyunun yakından bildiği gibi, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı seçimine uzlaşmayla girmemiz ve iktidara giden yolda kol kola ilerleyebilmemiz için bir süredir yoğun bir görüşme trafiği yaşadık. Parti Meclisi üyelerimiz, milletvekillerimiz, Yüksek Disiplin Kurulu üyelerimiz, ilçe başkanlarımız ve belediye başkanlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda, Cumhuriyet Halk Partisi'nin aydınlık yüzüne yakışan, çalışkan, bilgili ve vizyon sahibi bir adayın etrafında kenetlenmemiz gerektiği konusunda ortak kanı oluştu.  Bu da Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül verenler açısından memnuniyet verici bir durum. Görüşmelerimiz çok verimli geçti. İlçe başkanlarımız da toplantılar yaparak doğal ve haklı olarak sürece müdahil oldular. Biz bütün arkadaşlarımızla görüşerek aday profili üzerinde uzlaştık ve görevimizi tamamladık. Birlik beraberlik içinde hareket edebileceğimizi ve konsensus sağlayabileceğimizi gördük. Sürece katkı koyan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrası CHP İl delegelerinin takdiri ve özgür iradesine kalmıştır." 

Taylan YILDIRIM / İZMİR (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!