CHP'de 4 Ağustos hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

CHPde 4 Ağustos hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2016 14:55

CHP'de 4 Ağustos hazırlığı

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi'nin 4 Ağustos Perşembe günü Gündoğdu Meydanı'nda yapma kararı aldığı, 'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'nin hazırlıkları sürerken, CHP İzmir İl yönetimi, çalışmalara geçmiş dönem partili yöneticileri de dahil etti.
4 Ağustos' tarihinin sadece kendileri değil Türkiye içinde çok önemli olduğunu bildiklerini ve buna göre çalıştıklarını söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, partide geçmiş dönemlerde milletvekilliği, ilçe başkanlığı, il yöneticiliği yapmış olanlarla partisinin il başkanlığında bir araya geldi. Toplantıya, İzmir milletvekilleri Musa Çam ve Mustafa Balbay da katıldı.
Sözlerine Hakkari Çukurca'da meydana gelen çatışmada şehit düşen 8 askere rahmet ve Türkiye'ye başsağlığı dileyerek başlayan Yüksel, "Her şehit haberinde yüreğimiz yanıyor, içimiz acıyor kahroluyoruz. PKK terörünü de ülkemizde can alan, can yakan tüm terör örgütlerini de nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı, çok sayıda ki yaralı askerimize acil şifalar diliyorum. Vatanımız, cumhuriyetimiz, demokrasimiz uğruna canını verenlerin bu mücadeleleri yerde kalmayacak. Onların canları pahasına verdikleri mücadeleyi bizler sürdüreceğiz. Daha çok barış, sarsılmaz bir demokrasi ve daha sağlam bir kardeşlik için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
İZMİR'İN ADINA ÇOK YAKIŞACAK
4 Ağustos demokrasi ve cumhuriyet mitingi hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulunan Alaattin Yüksel, "Taksim'den sonra İzmir Gündoğdu'da yapılacak olan bu miting Türk demokrasi tarihine yazılacak ve İzmir'in adına çok yakışacak bir demokrasi mücadelesi olacak. 4 Ağustos Demokrasi ve Cumhuriyet mitinginin adına ve büyüklüğüne yakışır olması için aralıksız çalışıyoruz. İlk aşamada 1 milyon el ilanımızı, afişleri, bilboard tasarımlarını ve ayaklı panoları hazırladık. Bugünden itibaren tüm İzmirlilere davetimizi içeren görseller İzmir sokaklarını süslemeye başlayacak. Mitingimizin duyurusunu daha geniş kitlelere ulaştırmak, amacını iyi anlatmak için tüm parti örgütümüz seferber oldu. Bu toplantıda partimize geçmiş dönemlerde büyük emeği geçmiş ilçe başkanlarımız,il yöneticilerimizden bazılarıyla bir araya geldik. Toplantıya eski vekillerimiz ve parti meclisi üyelerimizden de katılım oldu. Bu tür buluşmaları mitinge kadar yapmaya ve tüm örgütümüzle bu mitinge hazırlanmaya devam edeceğiz. Toplantıya katılan partililerimizden mitingin duyurusu konusunda ve diğer yapılması gerekenler noktasında aktif rol almalarını istedik. Hepsi tam destek verdiler ve kendi bölgelerinde bu işin gönüllüleri olarak mitingimizi anlatmaya ve halkımızı davet etmeye başladılar bile. Bu mitingi neden ve hangi amaçla yaptığımızı, demokrasimize ve cumhuriyete sahip çıkmanın, bir ve tek yürek olmanın önemini ilçe ilçe, köy köy dolaşarak anlatacağız" dedi.
MİTİNGDE SADECE TÜRK BAYRAĞI OLACAK
İl Başkanı Yüksel , İzmir Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşecek mitinge sanatçıların, şairlerin, gazetecilerin de katılacağını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitinge gelenlere sesleneceğini belirterek, "Mitingi CHP olarak organize ediyoruz ama bu miting cumhuriyetine bağlı, ülkesini seven, demokrasiye sahip çıkan, bu vatan benim diyen herkesin mitingi olacak. Siyasi partisi, ideolojisi, inancı ne olursa olsun tüm Türkiye bu mitingde buluşacak. Mitingde biz dahil, hiç kimse kendi flama ya da bayrağı ile katılmayacak. Miting alanında tek bayrak olacak, o da Türk bayrağı. Söz konusu demokrasi, cumhuriyet, laiklik, özgürlük,barış, ve Atatürk sevgisi ise, bu miting elbette İzmir'e yakışırdı. CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da mitinge katılarak halka seslenecek. İnanıyorum ki, 4 Ağustos Perşembe günü saat 19.30'da Gündoğdu meydanına sığmayacağız. O gün tarihi, halkımızla birlikte, İzmir'de yazacağız" dedi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!