CHP, TBMM'deki 15 Temmuz törenine katılmayacak

Güncelleme Tarihi:

CHP, TBMMdeki 15 Temmuz törenine katılmayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 12:11

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 15 Temmuz gecesi mecliste yapılacak törene katılmayacaklarını söyledi. CHP'nin 15 Temmuz gecesi TBMM Genel Kurulu'nda yapıalcak oturuma ise katılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Ağbaba, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminin birinci yılında, sokağa çıkarak darbeyi önleyen millete teşekkür etti, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. 

Darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) ve bu kapsamdaki kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) yalnızca FETÖ ile mücadele edilmediğini, aynı zamanda iktidara muhalif tüm kesimlerin terbiye edilmeye çalışıldığını ileri süren Ağbaba, OHAL'in amacından saptırıldığını, FETÖ ile hiçbir ilgisi olmadığı halde iktidarı eleştiren pek çok kişinin tutuklandığını, cezaevine konulduğunu savundu. 

FETÖ'yü devlet kurumlarına yerleştiren ve buralarda güçlenmesini sağlayanın iktidarın kendisi olduğunu iddia eden Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"AKP MYK'sının yarısından fazlasının Fethullah Gülen ile Pensilvanya'da çekilmiş resimleri var. Grup başkanvekilleri, genel başkan yardımcıları, parti sözcüleri. AKP MYK'sında FETÖ ile resmi olmayan, ilişkisi olmayan bir tek insan bulamazsınız. Bunu iddiayla söylüyoruz. Gel bir de CHP MYK'sına bak. CHP MYK'sı, Meclis grubu geçmişte FETÖ ile mücadele eden insanlarla dolu. Onun için AKP'lilere bir kez daha sesleniyorum; önümüzdeki günlerde bunları kanıtlarıyla, resimleriye, videolarıyla paylaşacağız. Bizimle herhangi bir cemaat arasında ilişki kurarken biraz dikkatli olsunlar, biraz aynaya baksınlar. Bunu AKP Genel Başkanı'na da söylüyoruz, Fethullah adına para bastıranlara da söylüyoruz. Hepimiz biliyoruz ki AKP samimi bir parti değil, hiç de olmadı." 
CHP'nin geçmişte iktidara FETÖ'yle ilgili defalarca uyarıda bulunduğunu ancak bu uyarıların dikkate alınmadığını öne süren Ağbaba, "Ecevit'i de suçluyorlar, geçmiş siyasi iktidarları da suçluyorlar. Ecevit hükümeti döneminde bunlardan bir kişi bile genel müdür olmadı, vali olmadı, müsteşar olmadı. 81 ilin 77 emniyet müdürünü atayan bunlar. Birkaç gün sonra isim isim söylediler, nereden biliyorlardı? Çünkü onlara kadro vermişlerdi. Yargıyı 2010 referandumunda pazarlık sonucu bunlara teslim etmişlerdi. Sızma falan yok. Devlet bu yapıya bir pazarlık karşılığında teslim edilmişti" iddiasında bulundu. 

Haberin Devamı

'KOMİSYON RAPORUNDA İL KEZ BİR TROLLEMEYİ GÖRÜYORUZ'

Haberin Devamı

Ağbaba, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Partisinin İstanbul Maltepe'de düzenlediği mitinge katılımla ilgili çeşitli açıklamalar olduğunun hatırlatılması üzerine Ağbaba, "O meydanda kaç kişi olduğunu bilmiyorum. Ama 25 milyon yürek vardı orada. Biz dünyanın en uzun, en barışçıl eyleminin sayılarla tartışılmasını doğru bulmuyoruz. Kim ne derse desin biz biliyoruz ki o meydanda 25 milyon yürek atıyordu." 
Ağbaba, eylemin Türkiye'nin yurt dışındaki itibarını da yükselttiğini söyledi. 

'PETEK İLE PROGRAM YAPANLAR BUGÜN CEZAEVİNDEDİR'

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun raporunu ve Komisyon Başkanı Reşat Petek'i eleştiren Ağbaba, şunları söyledi:  "Darbe komisyon raporuna ilk kez bir trollemeyi görüyoruz. CHP, MHP ve HDP muhalefet şerhi yazıyor, birleştiriliyor. Şerhten sonra AKP rapora ilave yapıyor. Bu resmen yankesiciliktir. Reşat Petek'in geçmişi bellidir. Buradan söylüyorum; benim hakkımda dava açsın, Reşat Petek FETÖ'cüdür. Reşat Petek ile program yapanlar bugün Silivri Cezaevi'nde yatmaktadır. Reşat Petek'in o başkanlığa getirilmesinin sebebi tam da budur. Eli kolu bağlanmış, kafasının üzerinde sallanan bir kılıç, o korkuyla ne denirse yapmaktadır. Daha dün televizyon kanallarında utanmadan FETÖ'yü pazarlayanlar, bugün darbe komisyonu başkanı olmuştur. Böyle bir rezillik tarihimizde yaşanmamıştır. Yazılmış rapora, tekrar rapor yazdılar. Tam bir komedi. Bu darbe komisyonunda kimler BayLock'cu araştırılsın." 

Haberin Devamı


'KARŞILIĞIMIZ SADECE ALKIŞLARLA OLACAK'

Ağbaba, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Mecliste 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan sabah saat 02.32'de düzenlenecek törene CHP'nin katılıp katılmayacağının sorulması üzerine ise "Genel Başkanımız katılmayacak bu törene" dedi.

Darbe girişimi sırasında CHP milletvekillerinin de Mecliste olduğunu ve demokrasiye sahip çıktıklarını, bu tutumlarının Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ı da memnun ettiğini anlatan Ağbaba, "AKP Genel Başkanı'nın himayelerindeki bir törene katılmayacağımızı söylemek isteriz." değerlendirmesinde bulundu. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Sokağa çıkamayacak hale gelir." yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Ağbaba, partilerinin terörize edilmeye çalışıldığını, hedef gösterildiğini ileri sürerek, bu oyunlara gelmeyeceklerini, karşılığı yalnızca alkışlarla vereceklerini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!