CHP tarlaya giriyor

Güncelleme Tarihi:

CHP tarlaya giriyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 08:58

CHP tarlaya giriyor

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP), Türkiye'nin patates üretim merkezi Ödemiş'te tarlaya girecek. Geçen yıl tarlada 4 liraya satılan patates, bu yıl 15 kuruşa kadar düştü ve işçi yevmiye fiyatlarının yüksekliği nedeniyle tarlada kaldı. CHP litresini 60 kuruşa satan süt üreticisinin derdini de dinleyecek.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nın organizasyonuyla 3 Haziran Cuma günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri, meclis üyeleri, Parti Meclisi üyeleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle birlikte Türkiye'nin patates üretiminin merkezi olan Ödemiş'te tarlaya girecek. CHP'liler son 12 yılın en kötü sezonunu geçiren patates üreticisinin sorunlarını dinleyecek. Öte yandan sütün litresini 60 kuruşa satan üretici ile ineklerin kesime gitmesini tartışacak. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin birçok yerinde hala üretici ürettiği sütü 60- 70 kuruştan satmak zorunda kalıyor. Türkiye tarihinde ilk kez yem fiyatları süt fiyatlarını geçti. Et fiyatlarının yüksek olması ve süt fiyatlarının düşüklüğü nedeniyle birçok üretici süt ineklerini mezbahaya gönderiyor. Geçen yıl 500 binin üzerinde süt ineği kesime gönderilirken, bu yıl da düşük süt fiyatları nedeniyle kesimler devam ediyor. Süt ineklerinin kesilmesi TÜİK verilerine de yansıdı. 2014'te 14.9 milyon olan büyükbaş hayvan sayısı 2015'te 14.1 milyon adede geriledi. Süt ineklerinin kesilmesi nedeniyle gerilemenin bu yıl da devam etmesi bekleniyor. Üretici, çiftçi perişan. Bu nedenle CHP olarak tarlaya giriyoruz. Ödemiş merkezde yapacağımız bir saattik toplantının ardından gruplar halinde köylere dağılacağız. Ziraat, esnaf ve ticaret odalarını ziyaret edeceğiz."

Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!