CHP Seyhan İlçe Başkanı Kura İle Belirlendi

Güncelleme Tarihi:

CHP Seyhan İlçe Başkanı Kura İle Belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 21:31

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen ve 192-192 beraberlikle sonuçlanan CHP Seyhan ilçe kongresinin galibi, Seyhan İlçe Seçim Kurulu’nda gerçekleştirilen kura çekimi ile belli oldu. Seçimi kazanan mevcut başkan Abeydullah Kolcu, “Seyhan’da hedefimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ni birinci yapmak. Yerel seçimdeki hedefimiz 160 bindi. Bu oyu alamazsam istifa edeceğim” dedi.
Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen kongrede, Abeydullah Kolcu ve Emrah Kozay 192’şer oy alarak berabere kalmıştı. Bugün Seyhan İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mihriban Denizgöçer nezaretinde çekilen kura sonucu başkanlığı Abeydullah Kolcu kazandı. Sonuçların açıklanmasının ardından adliye önünde bekleyen bir grup partilinin; “Ankara elini çeksin, bizi bize bıraksınlar”, “Hakkımız gasp edildi” ve “Bu partiyi dinazorlara bırakmayacağız” şeklinde bağırması dikkat çekti.
Kura seçimine rahatsızlığı nedeniyle katılmayan Kolcu, “Seyhan’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni birinci yapmak için yerel seçimdeki hedefimiz 160 bindi. Yine o hedefimden vazgeçmiş değilim. Ufak kırgınlık olmuşsa da oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra el ele vereceğiz ve Seyhan’da partimizi birinci parti yapacağız. Hedefim 160 bin oy. Bu oyu alamazsam istifa edeceğim” ifadelerini kullandı.
“BENİM ARKAMDA BELEDİYEM YOK”
Amacının partiyi büyütmek olduğunu kaydeden Kolcu, “Yine görev bize düştü. İnşallah yaptığımız çalışmaların meyvesini alacağız. Bizi bu göreve layık gördüğü için tüm partililere teşekkür ediyorum. Benim arkamda belediyem yok, param yok, sermayem yok. Ben istiyorum ki siyasette herkes var olsun. Kimse kimseyi yok etmesin. Kendi içimizde beraberliği sağlamalıyız. Adana önemli bir kent. Kendi potansiyelimizi ortaya çıkartıp bütünlük içinde işimizi sürdürebilirsek, sevgi, saygı ve hoşgörüyü bu partide egemen kılabilirsek, mevcut belediyeler ile birlikte büyükşehir belediyesini almamız çok yüksek. Bunun da oluşması için zaten bir gayret içindeydim. Bundan sonra da bu gayretim devam edecek” şeklinde konuştu.
“SEÇİMİN GALİBİ KENDİMİ VE SİZLERİ GÖRÜYORUM”
Seçimi kaybeden Kozay, adliye binası önünde dışında bekleyen kalabalık gruba yaptığı konuşmada, “Seçim demokrasinin olmazsa olmazıdır. Geçtiğimiz hafta cumartesi günü bir seçim yaşadık oradan aldığımız sonuç eşit çıktı. Bunun üzerine seçmenin iradesinin sonuca yansımadığı için ilçe seçim kuruluna itiraz ettik. Yaptığımız bu itiraz neticesinde ilçe seçim kurulu seçimin yenilenmesi kararını verdi. Bu sevindirici haberin ardından karşı taraf Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itirazda bulundu. YSK da itirazı aynı gün karara bağlayarak seçimin yenilenmesi kararını iptal etti. Kura yapılmasına karar verdi. Bunun üzerine bugün gördüğünüz gibi buraya geldik ve kuramızı çektik. Karşı taraf kazandı ama ben şahsım adına bu seçimin galibi kendimi ve sizleri görüyorum” diye konuştu.
Kozay, parti delegelerinin anayasadan gelen seçme ve seçilme hakkının elinden alındığına inandığını ifade ederek, “Bu anayasaya vurulmuş bir darbedir. Ben sizlerden aldığım güç ile partim adına, sizler adına bu mücadeleyi devam ettireceğim. Sonuna kadar varım, bu seçimin hükmen galibi biziz arkadaşlar. Yolumuz açık olsun” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!