CHP Sarıyer'de seçime giremiyor

Güncelleme Tarihi:

CHP Sarıyerde seçime giremiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2014 17:10

Sarıyer İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin ilçede 30 Mart'taki yerel seçimlere katılamayacağına karar verdi.

Haberin Devamı

CHP'nin İstanbul Sarıyer'de adaylık dilekçesi, seçim evrakları ve aday listesini İlçe seçim Kurulu'na zamanında yetiştiremediği gerekçesiyle seçimlere giremeyeceği iddiaları gerçek oluyor. Sarıyer İlçe Seçim Kurulu, partinin başvurusunu reddetti.

KARAR İKİYE KARŞI ÜÇ OYLA ALINDI

Beş üyesi bulunan Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’nda iki üye lehte, üç üye ise aleyhte oy kullandı ve CHP’nin başvurusu ikiye karşı üç oy ile reddedildi.

SALICI: “KARAR HUKUKİ DEĞİL”

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı karara ilişkin, “Hukuki bir karar olarak değerlendirmiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini etkilemek için yapıldı” dedi.

ŞİMDİ NE OLACAK

Sarıyer İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin Sarıyer Belediye Başkanlığı için adaylık dilekçesini reddetmesine karşın; CHP İstanbul İl Seçim Kurulu'na başvuracak. Başvurusu burada da kabul görmezse, son mercii olarak Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracak. CHP'nin Sarıyer adaylığı için son sözü Yüksek Seçim Kurulu söyleyecek. Ya adaylık başvurusunu kabul edecek ya da reddedecek. Başvurunun reddedilmesi halinde CHP, Sarıyer'de aday gösteremeyecek, seçime giremeyecek.


CHP Sarıyerde seçime giremiyor
Sarıyer’den sonra Beşiktaş da karıştı

Haberin Devamı

GEÇMİŞTE DE YAŞANDI

CHP’nin Sarıyer’de yaşadığı olayın benzeri geçmiş dönemlerde de yaşanmıştı. MHP, 2009’da yapılan yerel seçimde, Kocaeli Kartepe ve İstanbul Maltepe adaylarını zamanında teslim etmediği için seçime girememişti. MHP, anılan gün 25 dakika gecikme yaşamıştı.

Saadet Partisi de evrakları İl Seçim Kurulu'na gereken sürede ulaştıramadığı için Şırnak'ta seçime girememişti.

SON YEREL SEÇİMLER SARIYER OY DAĞILIMI

Parti Oy %’si Toplam Oy


CHP37,5 54.909
AK PARTİ 31,8 46.546
MHP 18,1 26.408
DSP 5,8 8.509
SP 3,0 4.327
DTP 1,5 2.144
BBP 1,0 1.474
DİĞER 1,3 1.850

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!