CHP Ödemiş'te Birlik seçildi

Güncelleme Tarihi:

CHP Ödemişte Birlik seçildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 18:30

CHP Ödemiş'te Birlik seçildi

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Ödemiş İlçe Kongresi'ne iki adayla gidildi.  222 oy alan Mehmet Birlik başkanlığa seçildi. Rakibi Erdem Boyacı'ya ise sandıktan 163 oy çıktı.

CHP Ödemiş İlçe Kongresi Ödemiş Belediyesi Düğün Sergi ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Kongrede patates tüccarı Mehmet Birlik ve avukat Erdem Boyacı aday oldu. İki listenin yarıştığı kongrede, 388 delege sandık başına gitti. Kongreyi CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Atilla Sertel, Ödemiş eski Belediye Başkanı Bekir Keskin, CHP Ödemiş eski İlçe Başkanı Emin Öztürk, CHP'li Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk de izledi. Kongrede konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Türkiye'nin uluslararası itibarının Reza Zarrab seviyesine düştüğünü söyledi. Balbay, "Reza Zarrab, bir hafta önce, bizim yurttaşımızdı. 'Hayatından endişe ediyoruz' diye, nota üzerine nota verdiler. Bir hafta sonra ise, 'Bu adam vatan hainidir' dediler. Meğerse verdikleri notalar ders için değil paraların destesi içinmiş. Hemen bankalarına el koydular. Bugün Türkiye'de bu gerçekler, halkın büyük kesimine yansımıyor. Kongrelerimizin arkasından iç düzenimizi tamamlamış olacağız. Ardından geleceğe yürüyeceğiz. Yorulmadan, durmadan geleceğe yürüyeceğiz. Cumhuriyetin kuruluş felsefesi ikinci yüzyıla da  damgasını vuracak.  Bu iktidarı yönetenler, 'Osmanlıyız' diyorlardı, başındaki Os'u gitmiş. Mağdur olmuşlar. İktidarı yönetenler 'Osmanlı'nın Lale Devri'ni örnek alırlar' diye düşünüyorduk ama 'Lale Devri' bitmiş 'Sülale Devri' başlamış" dedi.

Konuşmaların ardından sandık başına gidildi. Kullanılan oylardan 222'sini alan Mehmet Birlik başkanlığa seçildi. Erdem Boyacı ise 163 oy alabildi. Sandıktan çıkan 3 oy ise geçersiz sayıldı. Birlik başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Halil Aydın, Müşerref Baştürk, Sema Bilgi, Memduh Ceylan, Saadet Cezayerli, Mehmet Dalar, Zihni Duran, Yusuf Kırkar, Mehmet Kiremitçi, Osman Koludar, Nurcan Mete, İbrahim Pezük, Ali Şenocak, Hülya Şengül, İsmail Türkan, Avni Yalçınkaya yer aldı.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!