CHP Milletvekili Gürer: Lahana para etmedi, üretici perişan oldu”

Güncelleme Tarihi:

CHP Milletvekili Gürer: Lahana para etmedi, üretici perişan oldu”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 11:39

CHP Milletvekili Gürer: Lahana para etmedi, üretici perişan oldu”

Haberin Devamı

 


Ali KADI/ NİĞDE,(DHA)- CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kaynarca ve Karamahmutlu köylerini ziyaret ederek,  çiftçilerin sorunlarını dinledi.
Lahana üreticileri ziyaret eden Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Niğde'de ekim alanı ve üretim miktarı bakımından ilk sırada yer alan lahana  ülkemizde  720 bin 257 ton üretilmekte, kayıt dışı ile bu rakam  1 milyon tona ulaşmaktadır. Beyaz lahana Niğde bölgesinde 75 bin ton yetişmektedir. Bu yıl lahana üreticisinde umduğunu bulamamış, simsar eline kalmıştır. Geçen yıl tanesi 2 liradan sattığı lahanayı bu yıl 1 liradan vermek zorunda bırakılmıştır. İstanbul'da 5-6 lirayı bulan lahana yerinde 1 liraya zor alıcı bulmaktadır. Üretici ciddi mağduriyet yaşamaktadır. Hükümet tarımda doğru politika üretemediği için üretici her alanda sorun yaşamaktadır" dedi.
Lahana üretiminin maliyetinin her geçen yıl arttığına dikkat çeken Gürer, çiftçinin kar payının da aynı oranda düştüğünü ifade etti. Gürer, "Lahana başına su, elektrik, yakıt, ilaç, işçi maliyeti lahana başına 1 liraya yaklaşmakta olmasına rağmen ekim yapan çiftçiler maliyetini kurtaracak şekilde üretim yapıyorlar. Hükümet sadece doğrudan gelir desteği adı altında kısmı bir destek veriyor. Bu rakam üretici desteklemek adına önemli bir katkı vermiyor. Lahana para etmiyor çiftçilerin yardıma ihtiyacı var. Köylü masrafını zor karşılıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!