CHP Milletvekili Arık, Sansür yeniden hortladı

Güncelleme Tarihi:

CHP Milletvekili Arık, Sansür yeniden hortladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 17:35

CHP Milletvekili Arık, Sansür yeniden hortladı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türk basınında sansürün kaldırılışının 109'uncu yılı nedeniyle yaptığı açıklamada iktidarı eleştirerek, AK Parti iktidarı ile sansürün yeniden hortladığını söyledi.
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türk basınından sansürün kaldırılışın yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Aarık şöyle dedi:
“Bugün 24 Temmuz Basın Bayramı ama İleri demokrasi iddiasıyla yola çıkan AKP iktidarı nedeniyle bugün ne basın bayramını ne de tam 109 yıl önce hayata geçen basından sansürün kaldırılışını kutlamıyoruz. Ne acı bir tesadüftür ki, bugün özgür basın hakim karşısına çıktı. Yandaş basın dışındaki tüm basın kuruluşlarını yok etmeyi amaçlayan AKP, biat etmeyen, kalemini satmayan tüm kesimleri yok etmek istiyor. İşte Cumhuriyet Gazetesi’nin, işte gazetecilerin bugün hakim karşısına çıkartılmasının nedeni budur. Bugün 160’a yakın gazeteci tutuklu, 110 medya kuruluşu kapatıldı, binlerce gazeteci işsiz. Buradan kalemini satmayan, gerçeklerin peşinde koşan, eğilmeyen, bükülmeyen tüm gazetecileri selamlıyorum.”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!