CHP Manisa'da üzüm mitingine hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

CHP Manisada üzüm mitingine hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 16:32

CHP Manisa'da üzüm mitingine hazırlanıyor

Haberin Devamı

CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, hem rekoltede hem de fiyatta üzüm üreticisinin yıkıldığını öne sürüp, parti olarak 'Tarım ve Üzüm Mitingi'ne hazırlandıklarını açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Manisa'da kuru üzüm rekoltesini ve fiyatını açıklamasının üreticide hayal kırıklığı yarattığı öne sürüldü. CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı'nda, konuyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul ve üzüm üreticileri katıldı. Toplantıda konuşan CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, Bakan Fakıbaba'nın açıklamasını ardından üzüm üreticisini umutlarının ve hayallerinin yıkıldığını belirterek, ziraat odalarını eleştirdi. CHP'li Tokul, "Tarım ürünleri konusunda üzüm Manisa'da çok önemli bir yere sahip. İktidarın mevcut döneminde tarımda uygulanan yanlış politikaların aynısı üzümde de uygulanmaya devam ediyor. Ziraat odalarının tarımda ve üzümde yaşanan sıkıntılara karşı bir şeyler yapmadığını görmek bizi üzüyor. Üzümde rekoltenin ve fiyatı 15 gün gecikmeli açıklandı. Bunu nedenlerini sorgulamak durumundayız. Keşke Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba'nın fiyat ve rekolteyi açıklarken, beklenenin olmadığını gören ziraat odalarının temsilcileri toplantıyı terk etseydi. Doğuları söyleyerek salonu terk etmeleri gerekirdi. Üzüm üreticilerinin yaptıkları bireysel tepkiler sonuç getirmiyor. Ancak oda yöneticilerinin yapacağı tepkiler bir sonuca ulaştırabilir" diye konuştu.

Bakan Fakıbaba'nın açıkladığı üzüm rekoltesinin gerçeği yansıtmadığını ve yüzde 30 oranında fazla açıkladığını öne süren CHP'li Tokul, "Bizdeki bilgilere göre rekolte yüzde 30 oranında fazla açıklanmıştır. Bunun anlamı fiyatların aşağıya çekilmesini sağlamaktır. Şu anda dünya piyasasında üzüm fiyatlarının tonu 2 bin 700 dolardır. Buna bakıldığı zaman üzüm fiyatının 4 lira değil 5.5 veya 6 Lira olması anlamına gelir" diye konuştu.

MİTİNGE HAZIRLANILIYOR

CHP'li Tokul, hem üzüm üreticisinin yaşadığı hayal kırıklığını dile getirmek hem de tarımda uygulanan yanlış politikaları kamuoyuyla paylaşmak amacıyla önümüzdeki günlerde Manisa'da büyük bir mitinge hazırlandıklarını dile getirdi. CHP'li Tokul, "Üreticide büyük bir hayal kırıklığı var. Şimdi kara kara borçlarını nasıl ödeyeceklerini düşünüyorlar. Ne beklendi ve ne açıklandı. Bu nedenle hem üzüm üreticilerinin yaşadığı sıkıntıyı gözler önüne sermek, hem de tarımda uygulanan yanlış politikaları kamuoyu ile paylaşmak amacıyla önümüzdeki günlerde Manisa'da büyük 'Tarım ve Üzüm Mitingi' yapmaya hazırlanıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Üzüm üreticilerinin katılacağı bu mitinge sayın genel başkanımız Kılıçdaroğlu'nu da davet edeceğiz. Manisa ve Türkiye büyük mitinge hazır olsun" diye konuştu.

Toplantıda söz alan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban ise, fiyatın açıklanmasının ardından üzüm üreticileriyle yaptıkları fikir alışverişinde, umut edilenin ortaya çıkmadığını belirterek, "Zaten perişan olan üzüm üreticisini daha çok kahrettiler. Ancak CHP olarak üzüm üreticimizin sıkıntısını dile getirmekte susmadık ve susmayacağız" dedi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!