CHP’li Yüksel, Siyasette Geçen 100 Günü Değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Yüksel, Siyasette Geçen 100 Günü Değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2015 17:00

25’İNCİ DÖNEM CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ CEMAL OKAN YÜKSEL, MİLLETVEKİLİ OLARAK GEÇİRDİĞİ 100 GÜNÜ DEĞERLENDİREREK, YAPMIŞ OLDUĞU ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLER VERDİ.

25’inci dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, milletvekili olarak geçirdiği 100 günü değerlendirerek, yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Eskişehir’de bir otelde basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Yüksel, 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi ve sonrası yapmış oldukları çalışmaları anlattı. Konuşmasına başlamadan önce şehit düşen askerleri saygı ve minnetle anan CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Türk milletine ve ailelere başsağlığı diledi. Bu toplantıyı 17 Eylül tarihinde yapmayı planladıklarını ama elde olmayan sebeplerden dolayı toplantıyı erkene almak zorunda kaldıklarını aktaran Yüksel, toplantının isminin de Türkiye’nin seçimlerden itibaren geçirdiği 100 güne ithafen koyulduğunu bildirdi. Yüksel, “Bundan sonra da 3’er aylık dönemlerle yapmayı planladığımız bu bilgilendirme toplantısının ilkinin konusunu seçimlerden itibaren CHP’nin koalisyon çabalarında tespit ettiği, Türkiye’nin 5 temel sorunu ve koalisyon ilkelerimizi; geçirdiğimiz bu 100 günde aslında ne kadar haklı ve ülkemizin problemlerinin çözümüne ne kadar da fayda sağlayacağını ortaya koyan ilkeler oluşturuyor. Bununla beraber çiçeği burnunda bir milletvekili olarak bu geçtiğimiz 100 günde benim hem Eskişehir halkının hem de tüm Türkiye’nin sorunları ile ilgili yaptıklarım, vermiş olduğum kanun teklifi ve soru önergelerini ellerinizdeki ’Türkiye’nin 100’ü’ kitabı ile sizlere ulaştırmak istedik” dedi.
“SİYASETÇİLER SANDIKTA ÇIKAN İRADEYİ GASP EDEMEZ”
Türkiye’de hiçbir siyasi partinin tek başına iktidar olacak desteği alamadığını ifade eden Yüksel, bunun üzerine her demokratik ülkede olduğu gibi koalisyon arayışlarının başladığını vurguladı. Yüksel, “Siyasetçiler sandıkta çıkan iradeyi gasp edemez, yok sayamaz veya hata olarak göremez. Ne yazık ki 7 Haziran’dan itibaren milli iradenin aşağılandığına, yok sayıldığına şahit olduk. Milletin hata yaptığını söyleyecek kadar ileri gidenlerin pervasızlıklarını gördük. Demokrasiye yönelen bu apoletsiz darbeye tüm siyasilerin karşı çıkması gerekirken, ne yazık ki sessiz kaldılar. Onların sessizliği ile demokrasimiz bir büyük yara daha aldı. Bu süreç içerisinde MHP’nin her şeye hayır diyen olumsuz tutumu aslında her zaman olduğu gibi AK Parti’nin ekmeğine yağ sürmekten başka hiçbir şeye yaramadı. Kendisine Türkiye partisi olma hedefi koyan HDP ise, Kürt milliyetçisi bir parti görüntüsü vermekten ve kendisine verildiğini kendileri söyledikleri emanet oylara arkasını dönmekten başka gözle görülür bir varlık gösteremedi” diye konuştu.
“ASKERLİĞİMİ BEDELLİ OLARAK YAPTIM”
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Milletvekili Yüksel, kendisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği gerekçesiyle tepki gösteren AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca’ya cevap verdi. Yüksel, şunları söyledi:
“Ben de bedelli askerlik yaptım. Ben bedelli askerlik yapmasaydım da şehitleri istismar etmezdim. Ben çıkıp bunların bakan yaptığı kişi gibi ‘Şehit olmak istiyorum’ mu dedim? Ben kimsenin şehit olmasını istemiyorum. Taner Yıldız’ın da şehit olmasını istemiyorum, onun çocuğunun da şehit olmasını istemiyorum. Beni üzer. Hiç kimse şehit olmasın."
Yüksel, "Ben askerliğimi bedelli olarak yaptım. O dönemde de Türkiye’de terör falan hiçbir şey yoktu. Bunların çıkardığı kanuna göre yaptım. Bunlar da yaptı. Bu ayıp bir şey mi? Hayatım boyunca geriye dönüp baktığımda utanacağım şeyler olmadı. Çok insan var ki bir çıksa ortaya buradan Maraş’a kadar koşa koşa kaçarlar. Beni bunlarla korkutamazlar, yıldıramazlar” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!