CHP’li Basmacı o projeyi eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Basmacı o projeyi eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 01:07

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 7 Haziran seçimleri öncesi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin belediyeler aracılığıyla 250 lira taksitle 25 bin konut vaadinde somut gelişme olmadığını belirterek, "7 Haziran seçimlerinde oy alabilmek için oy tüccarlığı yapanların ’Yüzyılın Projesi’ olarak açıkladığı konut projesi yüzyılın balonu olmuştur" dedi.

Haberin Devamı

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 7 Haziran seçimleri öncesi Ekonomi Bakanı ve Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin açıkladığı ayda 250 lira taksitle belediyeler aracılığıyla dar gelirlilere 25 bin konut yapılmasını içeren projeyi eleştirdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde CHP Meclis Grup Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Melike Basmacı, "7 Haziran seçimleri öncesi sadece oy artırabilmek için kıt kanaat geçinen, etinden tırnağından üç kuruş artırıp ev alma hayali kuran Denizlililerin hayalleri ile oynayarak 250 lira taksitle 25 bin konut projesi sözü verildi. Bu proje Denizli halkına ’Yüzyılın Projesi’ olarak sunuldu. Biz de CHP olarak proje gerçekse destek vermek için durumunu, yerini, zamanını, kaynağını öğrenmek için Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne mektup yazarak bilgi istedik. Mektubumuza sadece iki satır yazı geldi" dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi tarafından kendisine 5 Ağustos’ta gönderilen cevapta "25 bin konut projesiyle ilgili ön talepler ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesi tarafından alınmış olup, yapılan yoğun başvuru üzerine başvurular üzerinde değerlendirme işlemleri devam etmektedir. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi aracılığıyla yürütülecek projenin arazi tespit ve devir işlemleri devam etmektedir" ifadesinin yer aldığını belirten Basmacı, "Yani 7 Haziran seçimlerinde sadece oy alabilmek için oy tüccarlığı yapanların Yüzyılın Projesi maalesef Yüzyılın Balonu olmuştur. Herkes bilmelidir ki; CHP nerede haksızlık, rantçılık ve kandırmacılık varsa oradadır. Ben ve partimizin tüm kademeleri bu projenin takipçisi olacağız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!